Sanitat té en execució obres sanitàries per valor de prop de 200 milions d'euros

Guardar

Vista del projecte del nou edifici d'hospitalitzacions del Clínic
Vista del projecte del nou edifici d'hospitalitzacions del Clínic

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública té en marxa en l'actualitat obres per a la construcció o la millora d'infraestructures sanitàries per valor de quasi 200 milions d'euros, al que se sumen 139 milions d'euros de licitacions previstes per a aquest mes de febrer.

De les obres actualment en execució, a la província d'Alacant estan en marxa l'ampliació i reforma del bloc quirúrgic de l'Hospital General Universitari d'Elx (11,4 milions), les urgències generals i pediàtriques i de la unitat de Curta Estada de l'Hospital General d'Alacant Doctor Balmis (5,7 milions) i les urgències de l'Hospital Sant Joan d'Alacant (4 milions).

També es troben en execució la reforma de l'hospital de dia oncològic de l'Hospital Sant Joan d'Alacant, el consultori auxiliar Virgen de la Cabeza d'Elda i el centre de salut de Sant Joan d'Alacant, ha indicat la Conselleria de Sanitat en un comunicat.

A Castelló, està en execució la reforma, ampliació i millora de l'eficiència energètica del servei d'urgències de l'Hospital General Universitari de Castelló (2,8 milions). Altres actuacions que estan executant-se a la província són l'edifici oncològic de l'Hospital Provincial i les obres de millora del Centre de Salut de la Vall d'Uixó.

A la província de València, s'estan escometent, entre altres, les obres de reforma, ampliació i millora de l'antiga Escola d'Enginyeria Tècnica Agrícola de la Universitat Politècnica de València per a la ubicació de les consultes externes de l'Hospital Clínic Universitari de València (23 milions), l'adaptació d'espais en el mateix centre sanitari per a la implantació de l'equip Leksell Gamma Knife per al tractament de malalties oncològiques així com la reforma de consultes de radioteràpia (454.609 euros), la reestructuració i unificació dels laboratoris de diverses plantes i l'optimització de l'eficiència energètica en el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (700.912 euros) i millores en l'edifici d'hospitalització de l'Hospital Arnau de Vilanova (717.650 euros).

Així mateix, està concloent el desamiantat estructural del pavelló central de la Fe de Campanar (5,6 milions) i està en execució l'adequació de l'edifici on estaven els laboratoris perquè alberguen el Servei d'Emergències Sanitàries i SAMU (26 milions). També està construint-se el Centre de Salut i el Centre d'Especialitats del complex Campanar-Ernest Lluch (26 milions).

Altres actuacions en marxa a la província de València són la reforma de l'Hospital Militar Manuela Solís Clarás Quart de Poblet-Mislata perquè puga atendre pacients de llarga estada o amb malalties cròniques així com patologies de Salut Mental, construcció del centre de salut integrat Roís de Corella de Gandia, ampliació i reforma del centre de salut integrat de Catarroja així com del centre de salut de Montcada i millores en l'edifici del centre de salut de Tres Forques.

Finalment, a Xàtiva, estan escometent-se la reforma integral de l'Hospital de Dia i del servei d'Oncologia de l'Hospital Lluís Alcanyís (1 milió). També està en marxa la construcció de l'Hospital d'Ontinyent (38 milions).

El director general d'Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructura, Jaime Peris, ha assenyalat que l'objectiu és "optimitzar les infraestructures en tots els nivells assistencials per a poder garantir a la ciutadania una assistència de qualitat, universal i gratuïta, i assegurar l'equitat de l'atenció amb independència d'on visca el pacient o de qualsevol altra circumstància".

"Aquestes intervencions són un exemple del gran esforç que s'està fent des de la Sanitat valenciana per a adequar els seus centres a la nova realitat i a les necessitats tant dels i les pacients com dels equips professionals que treballen en ells", ha apuntat.

LICITACIONS AL FEBRER

A més de les obres en marxa, durant aquest mes de febrer està previst licitar actuacions per valor d'altres 139 milions d'euros. Es tracta de la reforma de l'hospital de la Vila Joiosa, una obra de 60 milions d'euros adjudicada aquest dimecres a la UTE FCC Construcció SA-Grupo Bertolín, la segona fase de les obres d'ampliació de l'hospital Clínic de València, que s'adjudicarà per 70 milions d'euros, o del nou centre de salut Torrent III, l'ampliació del centre de salut de Petrer II i la reforma del de Villena per 7,1 milions d'euros. A això se sumen les obres de millora de l'hospital de la Magdalena de Castelló de la Plana per 1,8 milions d'euros.

Destacats