Sanitat habilita 17 unitats assistencials extrahospitalàries, contracta 125 treballadors i augmenta horari de 13 bases

Guardar

Ambulància SAMU
Ambulància SAMU

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha incrementat des del mes de setembre els recursos del Servei d'Emergències Sanitàries de la Comunitat Valenciana (SESCV) amb 17 noves unitats, al mateix temps que ha augmentat l'horari de prestació del servei en 13 bases.

Per a donar resposta a aquest reforç dels recursos sanitaris d'emergències extrahospitalàries, la Conselleria ha augmentat la plantilla de personal en uns 125 treballadors més, entre els tres àmbits professionals que formen els equips amb els quals estan dotades les diferents unitats.

Les ambulàncies que s'han posat en marxa corresponen a set unitats Suport Vital Bàsic (SVB) i a deu ambulàncies convencionals, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

De les noves unitats SVB, quatre presten el seu servei les 24 hores del dia i les altres tres durant 12 hores. Les primeres tenen la seua base en les capitals de València, Castelló, Alacant i en el municipi valencià de Montserrat; i les segones, en el municipi valencià de Cortes de Pallars i en els municipis alacantins de Calp i el Pinós.

Quant a les ambulàncies convencionals, s'han implantat cinc a València, tres a Alacant i altres dues a Castelló. Totes elles tenen servei de 24 hores.

Les 13 bases que han passat de prestar l'assistència de 12 hores a 24 hores són les corresponents a quatre unitats de Servei d'Ajuda Mèdica Urgent (SAMU), sis unitats SVB i les tres unitats de Suport Vital Avançat (SVA) d'Infermeria que hi ha en cada província.

Les unitats SAMU són les de Torreblanca, a la província de Castelló; Orihuela Costa, a la província d'Alacant; i a la província de València, Oliva i La Fe Bulevard en la capital.

Les ambulàncies SVB són les de Torreblanca, a la província de Castelló; les de Crevillent i Almoradí, a Alacant; i les de Bétera, Llíria i Tavernes de la Valldigna, a València.

En total, amb el reforç descrit, la Comunitat Valenciana disposa en l'actualitat de 50 unitats SAMU terrestres, tres unitats de Suport Vital Avançat d'Infermeria i 109 unitats de SVB.

Destacats