Sanitat comprara congeladors per a les vacunes i usarà els de centres hospitalaris i centre de transfusió

Guardar

Vacunació de la grip a la Comunitat Valenciana
Vacunació de la grip a la Comunitat Valenciana

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat aquest dijous que s'està tramitant la compra de congeladors per a l'emmagatzematge de les vacunes del coronavirus en les tres províncies i que també s'utilitzaran els disponibles en els centres hospitalaris i en el centre de transfusió.

Barceló s'ha manifestat així davant els mitjans després de mantenir una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per a analitzar la situació sanitària de la província de Castelló.

La titular de Sanitat ha indicat que la logística per a la vacunació estarà preparada en el moment en què el Ministeri tinga l'autorització de l'Agència Europea del Medicament i quan s'adquirisquen les vacunes. "Treballem amb un equip multidisciplinari per a preparar tot per a traslladar el ritme de persones que es vacunen, així com el control de les dosis", ha afegit.

Per part seua, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que l'Hospital General de Castelló usarà l'hospital de campanya per a la vacunació, i ha afegit que tots els departaments estan preparats per a "donar la resposta com més de pressa millor quan estiga la vacuna".

Sobre aquest tema, ha apuntat que la utilització d'hospitals de campanya o d'altres recursos per a la vacunació en la Comunitat Valenciana es farà en funció del que es considere a cada moment que és més eficaç. "A Castelló es farà a l'hospital de campanya i en altres llocs es farà on corresponga, bàsicament a través dels centres de salut", ha dit.

"La voluntat de Generalitat és immediatament que arriben les bovines poder fer aquesta primera fase", ha afegit.

Destacats