Sandra Gómez lamenta que "Catalá anteposa els cotxes a la salut" dels veïns i veïnes de Pérez Galdós

Guardar

Sandra Gómez en declaracions a mitjans de comunicació
Sandra Gómez en declaracions a mitjans de comunicació

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Gómez, ha advertit que María José Catalá "una vegada més anteposa els cotxes i la contaminació a la recuperació d'espai públic i la salut dels veïns i veïnes de Pérez Galdós". En estos termes ha valorat que Govern de Catalá "haja anunciat una modificació del projecte urbanístic que va guanyar el concurs idees" amb el que "desvirtua tant el projecte que no té res a veure amb l'original" i "va en contra del que va convertir València en Capital Verda Europea".

"Ho canvia sense tindre en compte l'opinió dels veïns i veïnes i argumentant que perjudicaria els cotxes sense tindre en compte que la salut dels qui viuen allí i les accions de descarbonització de la ciutat", ha apuntat i lamentat que amb este canvi Catalá "opta i tria al cotxe enfront de les persones". A més, ha assenyalat que el projecte Arrels "va guanyar per la seua valentia en reduir carrils i la seua qualitat".

Gómez ha apuntat que el projecte de Catalá hauria d'estar acabat el 30 de juny de 2025, però és evident que no complix els terminis a causa de la paràlisi de 8 mesos que porta per inoperància del Govern. "Els plecs del concurs marcaven 6 mesos de redacció del projecte, més la licitació de les obres i 18 mesos d'execució d'estes, per la qual cosa només fa falta sumar per a desmuntar les mentides de María José Catalá", ha exposat.

Ha advertit que Catalá opta "per un model on la principal preocupació siga arribar ràpid amb cotxe enfront d'un model de ciutat amable, no contaminat, saludable i, sobretot, segur per als seus veïns i veïnes". A més, ha lamentat que rebutge "un projecte innovador que va ser avantguarda per a ser Capital Verda Europea, perquè era un projecte que precisament transformava una avinguda insegura amb contaminació acústica i mediambiental en un passeig amable i renaturalitzat".

La dirigent socialista ha explicat que Pérez Galdós "patix d'espais de descans d'espais, de trobada i de sociabilització a part de tindre una contaminació acústica molt important que amb la renaturalització s'anaven a resoldre". No obstant això, ha exposat que "tot ha quedat en un calaix per la política sectària que impera a l'Ajuntament de València gràcies a María José Catalá que ens va fer perdre una oportunitat històrica de dur a terme una gran reforma urbana". "Estes grans reformes només es fan una vegada en moltíssimes dècades", ha puntualitzat.

Igualment, ha manifestat els seus "dubtes" sobre que amb estos canvis es "puguen mantindre els fons europeus perquè van ser concedits al projecte Arrels que ara mateix no és sobre el qual s'està treballant". "Este projecte s'ha quedat en un calaix i es desenvoluparà un altre que es queda molt lluny de les expectatives dels veïns i sobretot molt lluny dels requisits que marca la Unió Europea", ha conclòs.

Destacats