Sánchez: "Si no és per Ximo Puig, la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt no haguera tirat avant"

Guardar

El president del Govern, Pedro Sánchez, amb el president Ximo Puig
El president del Govern, Pedro Sánchez, amb el president Ximo Puig

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha reconegut el treball i el "compromís polític" del president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, que ha propiciat la "decisió econòmica" de Volkswagen d'instal·lar la seua gigafactoria de bateries en la localitat de Sagunt (València).

"Si no haguera sigut per Ximo Puig, aquest projecte no haguera tirat avant", ha recalcat Sánchez durant l'acte de presentació les candidatures socialistes per a les eleccions municipals, celebrat aquest dissabte a València.

El líder de l'Executiu i del PSOE ha subratllat que aquest fet aporta "cohesió social i territorial" a Espanya i a la Comunitat Valenciana, al mateix temps que ha reconegut que és "un orgull veure com Sagunt serà dins d'Europa una de les poques ciutats que tindrà una gigafactoria". "Aquesta decisió econòmica és un compromís polític de Ximo Puig", ha remarcat.

En aquest punt, ha carregat contra aquells que són "cecs de supèrbia i curts de mires" si "no és la seua ciutat" la triada en aquesta mena de decisions i, davant aquests postulats, ha assenyalat que amb la instal·lació de la gigafactoria a Sagunt "estem donant futur a una indústria que vertebra el país", a més de "donar menjar a milers d'empreses i treballadors".

Referent a això, ha transmés "la confiança i el suport" del Govern d'Espanya a la indústria dels vehicles elèctrics, de l'automoció, a la indústria gas intensiva o a la ceràmica. "El Govern serà ací, a Castelló i en tota Espanya", ha garantit.

A més, ha avançat que el dia 29 d'aquest mateix mes el Consell de Ministres aprovarà el tercer paquet d'ajudes per a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna, que recolliran "el compromís --de l'Executiu-- amb la indústria gas intensiva i ceràmica".

Destacats