Sánchez anuncia que el Perte del vehicle elèctric mobilitzarà més de 12.000 milions en 487 projectes

Guardar

El president del Govern, Pedro Sánchez
El president del Govern, Pedro Sánchez

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha informat aquest dimecres en el Ple del Congrés dels Diputats que el Perte (Projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica) del Vehicle Elèctric i Connectat ha tancat les seues convocatòries (el passat 3 de juny) amb un total de 487 projectes presentats, amb una inversió total associada i mobilitzada "com mínim de 12.000 milions d'euros".

En la seua compareixença en la Cambra Baixa per a donar compte dels últims acords en el Consell Europeu i el canvi de posició d'Espanya respecte al Sàhara Occidental, Sánchez ha assegurat que s'han presentat 13 grans agrupacions d'empreses "que inclouen a grans fabricants del país", amb un total de 487 projectes.

El president ha assegurat que participaran 311 empreses, un 60% d'elles pimes (182), amb una inversió total associada i mobilitzada "com a mínim de 12.000 milions d'euros destinats a modernitzar i electrificar la línia de producció i tota la cadena de subministrament".

"A més, s'han presentat dues plantes de bateries que són clau per a ancorar la producció de cotxes elèctrics al nostre país en el present i futur", ha abundat el president, destacant com "gràcies a aquest Perte Espanya comptarà amb almenys #dos gigafactories, una en la Comunitat Valenciana i una altra a Extremadura".

Les ajudes del Perte VEC, recollides en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència l'any 2022, ascendeixen a 2.975 milions d'euros. D'aquesta suma, 1.425 milions es concediran en forma de préstecs i altres 1.550 milions a través de subvencions.

Aquestes ajudes corresponen a la part industrial, que es completa amb el Pla Moves III, d'incentiu a la compra de vehicles elèctrics, o el Programa Moves Singulars, entre altres, fins a arribar als 4.295 milions d'euros.

El Govern preveia mobilitzar inversions privades per import total de 19.700 milions, incloent-hi més de 12.000 milions d'euros vinculats a la cadena de valor del cotxe elèctric, i la seua previsió de creació d'ocupació podria aconseguir els 140.000 llocs de treball, mentre que la contribució al PIB se situaria entre l'1% i l'1,7%.

Destacats