Sánchez anuncia que el Govern aprovarà el dimarts una llei per a evitar que es "privatitze" la sanitat pública

També un pla de salut bucodental dotat amb 44 milions d'euros

Guardar

El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez
El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez

El president del Govern i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat que en el Consell de Ministres del pròxim dimarts s'aprovarà una llei "per a blindar l'equitat, la cohesió i la universalitat de la sanitat pública i que, per tant, no es privatitze per cap govern de dretes en cap comunitat autònoma".

Així ho ha manifestat en un míting en Cártama (Màlaga), en el qual ha participat al costat del secretari general del PSOE d'Andalusia i candidat a la presidència de la Junta, Juan Espadas.

A més, el president ha afegit que l'ampliació de serveis de Salut Bucodental, un pla dotat amb 44 milions d'euros, també s'aprovarà en el pròxim Consell de Ministres.

Aquesta mesura, que va ser anunciada per la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la setmana passada, beneficiarà "de manera especial" a "més de 7 milions de persones".

Sánchez també ha recordat un altre pla de salut aprovat pel Govern com el Pla d'Acció 2021-2024 de Salut Mental, dotat amb 100 milions d'euros; la inversió de més de 260 milions d'euros per a millorar les capacitats del Sistema Nacional de Salut o l'enfortiment de la sanitat pública mitjançant 800 milions d'euros.

Al seu torn, ha valorat el paper del telèfon 024, que ha atés a prop de 15.000 trucades i identifica 290 suïcidis en curs en el seu primer mes en funcionament.

En aquest sentit, ha afirmat que "el Govern posa en marxa tots els instruments per a protegir les famílies i als joves i donem una resposta a la crisi de la Covid-19 i a la guerra a Ucraïna".

Arxivat a:

Destacats