Ruth Merino dimiteix del càrrec de portaveu de Ciutadans i deixa el seu escó a Les Corts

La síndica de Ciutadans deixa el partit després d'admetre la seua desconfiança en la refundació de la marca

Guardar

La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts, Ruth Merino. Imatge de Jorge Gil
La síndica de Ciutadans (Cs) a Les Corts, Ruth Merino. Imatge de Jorge Gil

La portaveu de Ciutadans a Les Corts Valencianes, Ruth Merino, ha presentat la seua dimissió dels seus càrrecs en el partit. La síndica havia convocat una roda de premsa aquest dijous en el seu despatx en el parlament autonòmic en la qual ha revelat quin serà el seu futur. Així, la líder de la formació taronja en la Comunitat Valenciana farà un pas a un costat a tan sols cinc mesos de finalitzar la legislatura, deixant la seua acta i abandonant la política.

Aquesta decisió s'ha pres després de la divisió interna en la qual està immers Ciutadans a escala estatal a causa del procés de primàries i a la refundació del partit, i també a nivell intern, després del tsunami provocat per la marxa de Toni Cantó, que va acabar designant com a cap visible del projecte a la mateixa Merino. Un escenari convuls que s'agreuja després d'aquesta decisió.

Aquest mateix dimarts passat, Merino assegurava que "lògicament" es troba desanimada per a presentar-se a les primàries de la seua formació per a ser candidata a la Generalitat, ja que considera que "tot continuarà igual" una vegada acabe el procés de refundació del partit.

Merino, sobre la votació que es produirà aquesta setmana per a triar al nou lideratge de Cs, va considerar que l'enfrontament entre "les dues cares visibles del partit" no és positiu per a la formació.

Per a Merino, aquesta concurrència de la llista d'Inés Arrimadas i Edmundo Bal "l'única cosa que demostra és una continuïtat", i per això es va mostrar més convençuda que "tot continuarà igual".

Arxivat a:

Destacats