Rosa Albert dimiteix com a coordinadora d'Esquerra Unida per la "confrontació interna permanent" i l'acostament a Podem

Guardar

Rosa Albert EUPV
Rosa Albert EUPV

Rosa Albert va dimitir fa dues setmanes com a coordinadora d'Esquerra Unida (EUPV) a València per les seues discrepàncies amb l'actual direcció del partit, una executiva "instal·lada en la confrontació interna permanent" i centrada en "integrar-se en un nou espai polític amb Podemos".

En un comunicat, les direccions d'EUPV València ciutat i Horta Sud anuncien aquest dilluns la dimissió que es va formalitzar el 7 de març, advertint de "la greu situació d'Esquerra Unida del País Valencià".

Els d'Albert recorden la trajectòria del partit, "plena d'alts i baixos" i centrada en la integració, el consens intern i "un programa comú que respectava la diversitat ideològica dels seus components". No obstant això, adverteixen que "des de l'última assemblea, en EUPV han conviscut dues maneres d'entendre la vida interna i el paper polític de l'organització".

Desgraciadament, al seu judici, l'actual executiva sota les directrius de la seua coordinadora --la també consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo-- ha imposat un canvi de rumb dirigit a "eliminar crítiques i crítics". "Les conseqüències han sigut demolidores: més del 50% dels diversos corrents o persones que van obtenir representació en l'última assemblea d'EUPV han dimitit o s'han donat de baixa de l'organització", denuncien.

És més, "la participació en el Consell Polític Nacional, malgrat les substitucions realitzades, a penes arriba al 40% de la seua composició" i "en l'últim procés assembleari no ha participat ni un 20% de l'afiliació i bona part dels col·lectius i comarques no han triat als seus representants". En definitiva, alerten, "una descomposició orgànica sense precedents".

Carreguen així contra l'executiva d'EUPV, que "des de posicions dogmàtiques i sectàries nega la seua responsabilitat i fomenta la confrontació interna". "La culpa, segons afirma la coordinadora, és dels qui discrepen de la seua política asseverant que sense elles i ells l'organització viurà un període d'harmonia. Les seues tesis, desmentides per l'experiència política, contradiuen el seu fals discurs unitari i encobreixen les causes de la crisi interna", recalquen.

Tot això demostra, en la seua opinió, que l'actual direcció està instal·lada en la confrontació interna permanent i el seu model organitzatiu i polític, "com assenyalen en els seus documents", va dirigit a integrar-se en un nou espai polític amb Podem.

CRIDA perquè ESQUERRA UNIDA NO DESAPAREGA

Els d'Albert, per contra, insisteixen que sempre han apostat per confluències electorals sobre la base de programes unitaris que no suposen "la desaparició d'Esquerra Unida". "Hem treballat durant molts anys amb lleialtat al projecte polític d'EUPV i hui vivim amb preocupació la difícil situació de la nostra organització", lamenten.

Després de reivindicar que "els interessos de la classe obrera es defensen a través d'una estructura política republicana i socialista, articuladora de les demandes col·lectives d'igualtat, democràcia i justícia", fan una crida a militants i simpatitzants perquè, "entre totes i tots es puga reconduir i reconstruir Esquerra Unida del País Valencià".

Arxivat a:

Destacats