'Riboluciona València': Ribó no promet, es compromet amb els veïns i veïnes de València

L'alcalde fixa en l'accés a la vivenda, la millora de la convivència, les polítiques per a la gent major i la dinamització econòmica alguns dels focus del pròxim mandat. "Nosaltres no prometem, ens comprometem".

Guardar

Presentació de la campanya de Compromís "Riboluciona València" per a les eleccions municipals de maig de 2023
Presentació de la campanya de Compromís "Riboluciona València" per a les eleccions municipals de maig de 2023

L'alcalde de València i candidat de Compromís per revalidar l'Alcaldia del Cap i Casal, Joan Ribó, ha participat este dimecres en una trobada amb militants i simpatitzants de la coalició valencianista en Sant Marcel·lí per donar inici a la campanya electoral prèvia als comicis municipals del pròxim 28 de maig. Amb el lema 'Riboluciona València', Compromís situa en el centre de la seua acció política totes les "xicotetes revolucions quotidianes que sols fa uns anys pareixien impossibles" i que, de fet, no haurien sigut possibles amb un Ajuntament en mans del bipartidisme o de l'extrema dreta. Ribó ha apel·lat a seguir sent "la font d'energia que continue impulsant València cap al seu futur".

Ribó ha defensat que "les eleccions del 28M van de València, de la nostra ciutat, de les nostres vides. Els protagonistes som la ciutadania valenciana, perquè estes eleccions van de si València en 2024 serà coneguda per ser la Capital Verda Europea o si tornarem a aparéixer als informatius per casos de corrupció; de si l'Albufera continuarà regenerant-se o de si acabarà com Doñana o el Mar Menor; de si el Banc d'Espanya tornarà a dir que l'Ajuntament de València és el més sanejat de l'Estat o si tornarem a endeutar-nos fins les celles per a dur Cristina Onasis a muntar a cavall".

L'alcalde ha explicat que "estes eleccions van de la nostra qualitat de vida, del nostre lloc en el món, de l'aire que respirem, del nostre futur laboral, del nostre oci, de si sentirem por o alegria quan ens enamorem, de com ens atendran al metge quan estiguem malalts, de qui pagarà els llibres de text dels nostres fills i filles o de què passarà amb les persones majors quan necessiten ajuda. Això és el que ens juguem el 28M  i no si Sánchez o si Feijóo".

Ribó ha recordat que "en Compromís no prometem, ens comprometem, com férem en 2015, quan diguérem que acabaríem amb la corrupció, que sanejaríem i obriríem l'Ajuntament a la ciutadania i que revolucionaríem la mobilitat de la nostra ciutat; o com en 2019, quan ens comprometérem a pacificar les places i dinamitzar l'economia i generar llocs de treball".

A més, ha defensat la vivenda, la convivència, la gent major i la dinamització econòmica com algunes de les polítiques prioritàries durant el pròxim mandat. "Duplicarem les ajudes al lloguer i impulsarem la creació de vivenda pública, augmentarem la Policia de barri i apostarem pel control de terrasses i apartaments turístics, garantirem el benestar, l'oci i l'autonomia de les persones grans i dinamitzarem l'economia atraient més empreses innovadores i oferint als nostres joves oportunitats per dur a terme en València el seu projecte de vida. Ens centrarem en allò que importa, en les persones, perquè centrar-se en el que importa pot ser revolucionari".

'RIBOLUCIONA VALÈNCIA'

Compromís per València també ha mostrat la seua imatge de campanya, que trenca amb els estereotips de la cartelleria electoral habitual. Per una banda la figura del candidat, Joan Ribó, apareix de cos sencer, en blanc i negre i en bici com a element central de la imatge, sobre la que apareix el lema de la campanya, 'Riboluciona València'; per altra, s'ha prescindit d'elements habituals com ara el tradicional "VOTA" o el propi nom del candidat. Segons ha explicat la coalició valencianista, "la pròpia imatge de campanya, diferent al que s'ha vist fins ara a València, representa a la perfecció el paper transformador i diferenciador que volem transmetre en esta campanya".

Compromís mostra així "al principal artífex de les revolucions que han anat transformant València en els darrers huit anys i que és, a més, el líder que garantix que eixa transformació continue".

"Sense Ribó i les seues polítiques per millorar la vida dels veïns i veïnes de València res del que ha passat seria possible i no seria imaginable una València referent al món ni per les seues polítiques verdes i sostenibles, ni pel disseny, ni per l'alimentació sostenible, ni per la innovació, ni per atraure grans empreses, ni per ser la millor ciutat per a viure. Per això expliquem que centrar-se en allò que importa pot ser revolucionari i fem partícips als valencians i valencianes perquè continuen 'ribolucionant' València".

La coalició valencianista mantindrà durant les dos setmanes de campanya la seua estratègia habitual d'organitzar trobades amb els veïns i veïnes dels barris i pobles de la ciutat, on s'aniran traslladant al veïnat els diversos compromisos per al pròxim mandat.

Una vegada superada la pitjor fase de la pandèmia, Compromís per València va reprendre els actes amb el veïnat en barris i pobles com ara Benicalap, Torrefiel, Malilla, l'Hort de Senabre, la Malva-rosa, Patraix, Nou Moles, Benimaclet, Russafa, Benimàmet, Arrancapins, la Raïosa, Montolivet, Aiora, Ciutat Jardí o Sant Pau, entre altres. Ara, ja en campanya, Ribó i les candidates i els candidats que integren la llista electoral de Compromís per València continuaran visitant els barris i pobles tots els dies per escoltar la seua gent i parlar dels compromisos per als pròxims quatre anys. "Xafem carrer, com sempre, i comptem amb els veïns i veïnes de la ciutat per continuar 'ribolucionant' els seus barris i pobles, fent-los partícips de la 'ribolució' de València".

Destacats