Ribó revalidarà l'alcaldia de València ampliant el seu suport, segons el CIS

La macroenquesta del CIS publicada hui preveu que Compromís augmente la seua representació a l'Ajuntament de València

Guardar

L'alcalde de València i candidat per Compromís, Joan Ribó
L'alcalde de València i candidat per Compromís, Joan Ribó

L'Ajuntament de València revalidarà un govern progressista després de les eleccions del 28 de maig de 2023. Aquesta és la principal conclusió de la macroenquesta publicada hui pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), un sondeig que situa a Compromís, amb Joan Ribó al capdavant, com la força més votada de la ciutat, guanyant fins i tot suports respecte als anteriors comicis.

Concretament, el CIS estableix una forqueta d'entre 11 i 12 regidors per a Compromís, un o dos més dels aconseguits en 2019, quan en va obtenir 10. Per part seua, la socialista Sandra Gómez repetiria el resultat de 2019, amb 7 regidors. Unides Podem – EUPV, en el seu cas, podria obtenir representació amb l'entrada de Pilar Lima a l'hemicicle.

En el cas de la dreta, el CIS augura una reculada electoral per a la suma entre Partit Popular i VOX. El PP, amb M. José Catalá al capdavant, seria el segon partit més votat de la capital del Túria, amb 10 regidors, dos més de la representació actual. Per a VOX, actualment amb 2 edils, s'estableix una forqueta d'entre 4 i 5 regidors. Així, en el millor dels casos, el bloc conservador sumaria 15 edils, un menys del qual disposen en l'actualitat. Ciutadans, ara amb 5 regidors, es quedaria sense representació.

L'Ajuntament de València disposa de 33 regidors, per la qual cosa s'estableix un mínim de 17 per a obtenir la majoria absoluta.

Després de la macroenquesta publicada aquest dijous pel CIS, el candidat de Compromís, Joan Ribó, revalidaria l'alcaldia de València per tercera vegada consecutiva, sent la força més votada de la ciutat.

Arxivat a:

Destacats