Ribó reivindica Compromís com el partit de l'estabilitat i les polítiques valentes

L’Alcalde de València ha anunciat la construcció de 900 habitatges de lloguer a preu assequible

Guardar

Ribó reivindica Compromís com el partit de l'estabilitat i les polítiques valentes

"Che que bo, Joan Ribó","Jo Amb Ribó" han sigut alguns dels càntics de la festa que ha celebrat Compromís en el seu gran acte central al Parc Central de València. A 8 dies de la cita amb les urnes municipals i europees, Compromís torna a exhibir múscul i força en un acte amb el candidat a l' europarlament, Jordi Sebastià, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i l'alcalde de València, Joan Ribó, així com tota la llista municipal i destacades figures del partit com el diputat pel Congrés, Joan Baldoví, el síndic Fran Ferri, el President de les Corts, Enric Morera o la Vicepresidenta de Diputació, Maria Josep Amigó.

'Compromís és l'única força capaç de continuar les polítiques de progrés i valents a València'

L'acte ha sigut conduït per la reconeguda periodista i presentadora, Laura Grande i malgrat que el temps ha fet algun plugim, ha comptat amb una gran afluència de simpatitzants de la formació taronja. L'Alcalde i candidat a revalidar l'alcaldia de València, Joan Ribó, ha assenyalat que "Compromís és l'única força capaç de continuar les polítiques de progrés i valents a València. Perquè som la força que ha donat estabilitat en el govern municipal de València i ha fet possible les polítiques socials valentes. Aquesta és la València de l'honradesa enfront de la València corrupta del passat. Avancem cap al futur perquè ningú ens faça retrocedir al passat"

En la seua intervenció, ha tingut gestos amb tots els regidors d'aquesta legislatura com Sergi Campillo, Pere Fuset, Isa Lozano, Gloria Tello, Pilar Soriano, Carlos Galiana, Giussepe Grezzi i especialment, Consol Castillo que no repetirà en aquesta ocasió. Entre els grans anuncis, Ribó ha anunciat un pla d'habitatge de lloguer assequible amb la construcció 900 habitatges de lloguer assequible. Precisament, en aquesta mateixa línia Ribó ha promés un pla d'ocupació per als més joves, majors de 55 anys i aturats de llarga durada així com ajudes als autònoms i els comerços de proximitat.

De la mateixa manera, una altra de les propostes ha sigut el soterrament de les vies de tren (entrada fins al centre per Malilla i les de Serradora). També Ribó ha comentat l'extensió de les zones verdes per a la pròxima legislatura com el parc de Desembocadura, renaturalització del nou llit del Túria.

De la mateixa manera ha avançat un pla estratègic de participació en tota la ciutat pel model de ciutat on l'urbanisme contemple les necessitats socials, d'igualtat entre homes i dones i de dinamització econòmica.

Ha plantejat que en els pròxims comicis caldrà triar "entre una València de futur o tornar al passat" i ha celebrat que la capital siga "una ciutat honrada" després d'haver sigut "la capital de la corrupció", moment en el qual ha incidit en casos com el de la construcció del circuit de Fórmula 1 "que no ens anava a costar res i l'Ajuntament ha de pagar 50 milions".

A més, ha criticat "el tòpic que l'esquerra sap repartir, però no sap gestionar els diners" i ha destacat "la reducció de deute de l'Ajuntament des dels 1.000 milions d'euros en 2012 als 370 d'ara". Així mateix, ha apuntat que "en 2018 s'ha eixit del pla d'ajust que arribava fins a 2022".

Ribó ha assegurat que aquesta "eficàcia" s'aconsegueix "si no es roba ni malgasta" i que "tampoc és necessari apujar els impostos", alguna cosa que "sí que va fer Rita Barberà pujant l'IBI un 10 per cent". Respecte al seu model impositiu, l'alcalde ha defensat "que paguen tots per a pagar menys" i que "si l'Església té negocis, és raonable que pague l'IBI per ells".

El dirigent de Compromís també ha assegurat que volen "generar il·lusió, no por, ni tan sols en aqueixa formació que té nom de diccionari" en al·lusió a Vox, i ha apuntat que "els plantejaments d'extrema dreta sempre han existit i els combatrem, vengen d'on vinguen".

"LA VALÈNCIA DE LA SOLIDARITAT"

A més, ha repassat les actuacions realitzades per les diferents àrees que ha gestionat Compromís, entre elles la de Cultura Festiva--dirigida per Pere Fuset--, que ha promogut "tant la cultura d'elit com la popular" perquè "arribe als barris i a totes les persones" i ha incidit en la proclamació de les Falles com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Així mateix, s'ha referit a "la València de la solidaritat" i ha citat l'acolliment del vaixell Aquarius "com a símbol" d'això, i ha assegurat que el cap i casal "és una ciutat a la qual es coneix pels seus valors", entre els quals ha destacat "la sostenibilitat" com una forma de "solidaritat amb els nostres fills i filles".

En la mateixa línia, ha ressenyat la labor de la regidora d'Igualtat, Isabel Lozano, per a "fer una ciutat que siga igual per a homes i dona" i ha defensat que busquen també "la igualtat entre les formes d'estimar", així com "la lluita contra la LGTBIfòbia". "Famílies sí, però totes, siguen de qualsevol color, religió o composició", ha afegit Ribó.

D'altra banda, ha defensat "la València dels barris" i ha destacat que "en tres anys hi ha hagut un 70 per cent més d'inversió que en el període anterior", per la qual cosa ha assegurat que "s'ha fet poc, però s'han fet moltíssimes coses".

 OLTRA: "AQUESTA ÉS LA LEGISLATURA DE LA TRANSFORMACIÓ"

Per part seua, Oltra ha posat en valor la gestió de Ribó, que en 2011 va entrar en l'oposició quan el consistori, sota el govern de l'exalcaldessa 'popular' Rita Barberà, es trobava en "el que semblava la tirania i la corrupció absoluta", però "els van mirar als ulls i els van dir que ja estava bé".

"Els primers quatre anys han sigut per a llevar la incompetència, el despotisme i la tirania i que la gent vera que les institucions poden ser del poble. Aquesta legislatura que ve és la de transformació", ha assegurat.

Oltra també s'ha dirigit a l'oposició apuntant que "quan l'única cosa que proposen és destruir carrils bici, és perquè no tenen projecte propi", i ha afirmat que "els carrils bici són les artèries per on circula el futur dels nostres fills i filles".

[related:galleries:1:{orientation:vertical}]

Destacats