Ribó creu que només hi ha una opció a València: "Mentre estiga a la meua mà faré possible un govern de progrés"

Guardar

joan_ribo
joan_ribo

L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, creu que després del 28A "l'aliança entre les forces progressistes és l'única opció" per a les eleccions municipals del 26 de maig. "Mentre estiga a la meua mà, faré possible un govern de progrés a València", ha promés.

Ribó ha celebrat el resultat de la coalició i ha destacat que s'haja posicionat com a primera força en la capital del Túria "fins i tot en l'àmbit de les eleccions autonòmiques". Això demostra, al seu judici, que "és clar que la ciutadania sap que Compromís és l'única formació a València capaç d'assegurar governs de progrés".

Per això, "enfront dels pactes de les dretes radicalitzades o els pactes que somien alguns entre PSOE i Ciutadans", ha assegurat que la majoria social progressista de València opta per la possible reedició del Govern de la Nau, "encapçalada per Compromís".

"Mentre estiga la meua mà, jo faré possible un govern de progrés a València. Perquè l'aliança entre les forces progressistes és la meua única opció", ha asseverat, i ha posat en valor que la convocatòria de les eleccions generals i l'avanç de les autonòmiques "que va propiciar estratègicament el 'president' de la Generalitat", Ximo Puig, han donat un bon resultat per a les forces de progrés.

En aquest context, el seu "desig" és que en el Congrés el partit majoritari es decidisca per una aliança de progrés. I el seu "alleujament", que en Les Corts "el partit majoritari no té una altra opció que reeditar el pacte amb Compromís". En tots dos casos, ha subratllat que la coalició és "de nou, el garant de les polítiques socials i de progrés" per a la Comunitat Valenciana.

A la ciutat de València, "pese a aquest efecte d'arrossegament que han tingut les grans marques dels partits polítics d'àmbit estatal, els únics que s'han visibilitzat en els debats i en els mitjans", Ribó ha sostingut que "Compromís demostra tindre molta força".

"Hem demostrat que guanyem el pols del lideratge a la nostra ciutat a qualsevol de les altres forces polítiques. Amb un augment de 5 punts en la participació respecte a les eleccions autonòmiques de 2015, Compromís lidera no solament les forces de progrés, sinó tot l'arc polític. A més, som la força més votada en més districtes de la ciutat de València", ha recalcat.

Destacats