Ribó augmenta un 47% el pressupost per a polítiques socials: "A València no es talla la llum ni l'aigua"

Ribó ha aconseguit reduir a més de la meitat el deute heretat del PP sense deixar de fer inversions a la ciutat

Guardar

joan-ribo
joan-ribo

Els cinc candidats a l'alcaldia de València – Joan Ribó (Compromís), Sandra Gómez (PSPV), M.ª José Català (PP), Fernando Giner (Ciutadans) i María Oliver (Unides Podem) – han assistit al primer debat electoral municipal que la televisió autonòmica À Punt ha celebrat de pocs dies del diumenge electoral del 26 de maig, i en el qual han abordat cinc grans blocs: urbanisme i mobilitat; gestió de serveis i fiscalitat; ús i gestió dels espais públics; polítiques d'habitatge i remodelació urbana; i polítiques de pacte.

Un dels aspectes que més ha destacat ha sigut la inversió en polítiques socials que, en aquests quatre anys, el govern de Ribó ha aconseguit augmentar per a ajudar "a tota mena de famílies, sense distinció". En aquest sentit, l'alcalde de València i candidat per Compromís, Joan Ribó, ha destacat la gran aposta que s'ha fet per millorar les polítiques socials que havien estat oblidades durant molts anys.

"El pressupost per a polítiques socials no solament ha augmentat en un 47%, sinó que a València no es talla ni la llum ni l'aigua, mitjançant concerts amb empreses. Tenim clar que el que més fractura la societat és la desigualtat. Per això, conjuminem esforços per a ajudar a totes les persones que ho necessiten, inclosos a les persones majors perquè visquen com vulguen, però amb el suport de l'Ajuntament de València".

Així mateix, Ribó ha abordat un altre dels temes que més preocupa la ciutadania valenciana: l'elevat preu del lloguer. En aquest sentit, el candidat de Compromís i actual alcalde de la ciutat ha sigut contundent en explicar les línies de futur en les quals es treballarà: "Sabem que l'habitatge és fonamental per a poder desenvolupar el projecte de vida de la ciutadania. Per això, durant aquesta legislatura, hem ajudat al pagament del lloguer d'habitatge, i el continuarem fent augmentant la quantitat de l'ajuda".

No obstant això, ha afegit, "apostarem per la creació d'habitatge públic. Tenim projectat un crèdit amb el banc europeu d'inversions per a la construcció de 300 habitatges públics, així com crear altres 600 habitatges més en sòl públic, però també és fonamental un control real i estricte dels apartaments turístics que, sens dubte, han sigut un dels principals responsables de la pujada dels preus del lloguer".

Però Ribó no s'ha oblidat de demanar al Govern central que treballe en la implantació d'un topall legal per al lloguer. Una mesura que ha titllat de "necessària" per a poder frenar l'especulació amb l'habitatge.

Ribó a Català: "Quan era alcaldessa de Torrent va apujar el deute a un 77%"

Quant a la proposta fiscal i la reducció massiva d'impostos que proposa la candidata del PP M.ª José Català i que, en paraules de Sandra Gómez (PSPV) "tornaria a portar a la fallida a l'Ajuntament de València", l'Alcalde de la ciutat, Joan Ribó, li ha recordat que "en aquests quatre anys, hem aconseguit reduir a més de la meitat el deute heretat que el Partit Popular va deixar en el Consistori sense reduir les inversions a la ciutat". "Ni hem pujat l'IBI a cap habitatge, ni en l'actual Ajuntament hi ha corrupció", ha afegit

Finalment, Ribó li ha fet memòria a Català i li ha etzibat que "en els quatre anys que va estar al capdavant de l'alcaldia de Torrent, va apujar el deute en un 77%. Això és l'exemple de la seua gestió".

Destacats