Ribó aposta per obrir les biblioteques municipals les 24h en exàmen

La campanya "Riboluciona València" fa parada en els barris de Marxalenes i Patraix, on l'alcalde Joan Ribó i els candidats expliquen el programa i escolten les propostes veïnals

Guardar

Acte de Joan Ribó en el barri de Patraix durant les eleccions municipals.
Acte de Joan Ribó en el barri de Patraix durant les eleccions municipals.

L'educació i la salut protagonitzen  els anuncis de Compromís per València el segon dia de la campanya "Riboluciona València". L'alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó, explica que si torna a governar obrirà les biblioteques municipals les 24 hores en època d'exàmens, mentre que la número 2 de la llista per València, Papi Robles, ha assegurat en Marxalenes que la coalició valencianista destinarà un històric solar del carrer Just Ramírez per al nou centre de salut que exigirà a la conselleria de Sanitat.

L'alcalde de València i candidat a la reelecció, Joan Ribó, s'ha compromés a obrir les biblioteques municipals les 24 hores en època d'exàmens per als estudiants, "una demanda que els joves sempre ens plantegen per facilitar la seua tasca i que posarem en marxa si la ciutadania torna a depositar la confiança en Compromís per València", ha explicat Ribó.

"Els estudiants en períodes d'exàmens estan infinitat d'hores estudiant davant els llibres o els apunts. Cadascú té uns ritmes i estos no sempre es corresponen als horaris de les biblioteques municipals, amb horaris més estrictes. Per això considerem que és necessari que el govern municipal siga sensible a estes qüestions i faça un esforç per ajudar als nostres estudiants amb l'obertura 24 hores dels centres quan tinguen exàmens", ha explicat Ribó, molt coneixedor de la problemàtica perquè durant molts anys ha sigut mestre de secundària.

L'alcalde de València, que traslladarà la proposta al veïnat de Patraix esta vesprada en un nou acte de la campanya 'Riboluciona València', considera que estudiar en casa "de vegades és difícil i, per tant, volem posar-ho fàcil i ajudar als i les estudiants d'aquesta ciutat. Igual que existeixen biblioteques d'universitats de guàrdia, volem que en períodes d'exàmens les biblioteques municipals estiguen també obertes a les nits", ha reiterat. En la proposta de Compromís per València, estos períodes extraordinaris d'obertura serien per als exàmens universitaris de gener i juny, els períodes previs a selectivitat i s'avaluaria si és necessari ampliar-los a altres moments de l'any.


Nou centre de salut per a la Saïdia en Just Ramírez

D'altra banda, i en un acte celebrat este matí amb el veïnat de la Saïdia en el Parc de Marxalenes, la candidata de Compromís per València Papi Robles ha anunciat que si Joan Ribó torna a ser elegit alcalde destinarà un històric solar en l'encreuament dels carrers Just Ramírez amb Doctor Oloriz per al nou centre de salut del districte de la Saïdia, que es situa al barri de Tormos. "No té sentit que, tenint sòl municipal disponible i al que no cal canviar-li la seua qualificació urbanística, la Generalitat estiga pagant un lloguer en un baix d'un edifici per a prestar este servei a la ciutadania", considera Robles.

 

El centre de salut actual es troba en un local de planta baixa d'un edifici residencial de 1979, ocupant una superfície que podria ser comercial, al carrer de Just Ramírez, 46. La solució que planteja Compromís per València és la construcció d'un edifici en la parcel·la qualificada de Sistema Local Edificis Públics (SP) just al costat, a l'anomenada Unitat d'Execució Doctor Olóriz. "Les usuàries i usuaris del districte guanyarien un edifici dedicat a la salut de 4 plantes que permetria ampliar els serveis que presta actualment el centre de salut i, a més, modernitzar unes instal·lacions que, considerem, es mereix ja el veïnat de la Saïdia", ha indicat la número 2 de la llista de la coalició per València.

La proposta arquitectònica és la d'un edifici de 4 altures (el planejament permet fins a 6, però Compromís considera que no cal un impacte visual major) de 1.600 m² amb un pati de 176 m² . Podria tindre un cost aproximat de 2,2 milions d'euros. "En els últims mesos hem vist com la ciutadania de la Saïdia ha donat un exemple de mobilització amb les naus de Guatla, que el govern de Joan Ribó salvarà i reformularà en un nou espai amb dotacions. Però a més ens vam comprometre a millorar el districte amb aquelles necessitats específiques de la població, per això esta proposta va en la línia del que reclama el seu veïnat i el que necessita el districte, a banda que la salut és un tema troncal del nostre programa", ha explicat Papi Robles.

Per les característiques plantejades, el nou centre de salut de la Saïdia podria ser molt similar al que s'ha obert recentment en Tres Forques, un centre que en la seua planta baixa compta amb zona d'extraccions, pediatria i maternal. A més, inclou una base SAMU amb accés directe des del carrer. En la primera planta se situa l'àrea de medicina familiar amb 14 consultes i en la segona planta se situen altres huit consultes de medicina familiar i la zona d'administració. La planta del soterrani es reserva per a instal·lacions, magatzems i vestuaris de personal.

Destacats