Josep Almenar repetirà com a alcalde Picanya i iniciarà el seu 12ª legislatura amb majoria absoluta

Aquests són els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig en la localitat de Picanya

Guardar

Josep Almenar, actual alcalde de Picanya i candidat socialista en les eleccions municipals
Josep Almenar, actual alcalde de Picanya i candidat socialista en les eleccions municipals

Josep Almenar, número u de la llista del PSPV-PSOE a Picanya, revalida el seu càrrec com a alcalde després de les eleccions municipals. Així, el candidat socialista ha aconseguit 3305 vots, el 50,21% del total i també ha obtingut majoria absoluta que li permetrà governar una lesgialtura més en solitari.

Precisament, es tracta d'un dels alcades històrics de la comarca de l'Horta Sud, ja que porta 40 anys al capdavant del govern municipal de Picanya, des de l'any 1983. En aqueix sentit, després de la victòria arrasadora del candidat del Partit Socialista en els comicis que s'han celebrat hui 28 de maig Almenar iniciarà la seua legislatura número dotze com primer edil d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta.

El PSPV-PSOE d'Almenar ha sigut la força política més votada, seguida del Partit Popular que s'ha col·locat en segona posició amb 1479 vots. I ha estat seguida de Compromís amb 1241 vots. Vox, per part seua, ha registrat 471 vots. 

D'aquesta manera, després d'aquestes eleccions municipals l'Ajuntament de Picanya quedaria conformat d'aquesta manera quant a les regidories: el Partit Socialista com a partit amb més vots tindria 9 regidors (- 2 regidors); mentre que el Partit Popular aconseguiria dos regidors més respecte a 2019 i tindria 4 en total. Compromís 2 regidors i Vox entraria en el consistori amb 2 regidors; mentre que Ciutadans no ha obtingut representació. 

En la cita electoral de 2019, Almenar va tornar a encapçalar la llista socialista per a tractar de revalidar l'alcaldia de Picanya durant quatre anys més. I així va ser, ja que el candidat va aconseguir la majoria absoluta amb 11 regidors (aquesta se situa en 9) i més de 2300 vots li separaven de la segona formació més votada que va ser Compromís amb 889 vots. En tercera posició va estar el PP amb 839 vots molt prop de Compromís. Ciutadans va obtindre 771 vots i la coalició de Podem-EUPV va aconseguir 186.

Arxivat a:

Destacats