Eleccions municipals a Rocafort: PP i Vox en coalició podrien gobernar

Aquests són els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig en la localitat de Rocafort

Guardar

Ajuntament de Rocafort
Ajuntament de Rocafort

Amb el 100% del vot escrutat, la governabilitat de Rocafort es troba en mans d'una possible coalició entre el Partit Popular i Vox. Així, el Partit Popular ha sigut la força més votada aquest 28M amb 1654 vots, la qual cosa representa el 38,77% del total. En segon lloc es troba el Partit Socialista amb 874 vots, seguit de Vox amb 565 vots i Podem amb 472 vots.


 

En aquest sentit, després d'aquests comicis l'Ajuntament de Rocafort estaria conformat de la següent manera: Partit Popular 3 regidors, Partit Socialista 3 regidors, Vox 2 regidors, Podem 1 regidor, i Ciutadans 1 regidor. D'aquesta manera, una coalició dels dos partits de dretes formada pel Partit Popular i Vox que sumen i superen els 7 regidors necessaris per a aconseguir la majoria absoluta podria governar durant els pròxims quatre anys en el consistori d'aquesta localitat de l'Horta Nord.

La política municipal a Rocafort (l'Horta Nord) ha estat marcada per la inestabilitat i per una moció de censura que va fer que el PSOE-PSPV recuperara l'alcaldia al març de 2022. Després de les eleccions municipals de 2019, PP i Vox van aconseguir formar govern, però l'eixida de Ciutadans de la coalició va fer que el Partit Socialista, encapçala per Rafael Ferrando, amb el suport de Ciutadans arrabassara l'alcaldia al popular Agustín Aliaga.

 

Ara, després de la cita electoral de hui diumenge 28 de maig i l'ajustada victòria aconseguida per la formació socialista, aquesta haurà de buscar suports en altres formacions per a poder arribar al govern de la localitat. Encara así, el PSOE-PSPV ha sigut la força més votada seguida del Partit Popular XX vots i un XX %.

Ciutadans ha quedat en tercer lloc amb XX vots (XX %); Podem - EUPV XX vots (XX %), Vox XX vots i el XX % i Compromís, que ha aconseguit un resultat de XX vots (XX %).

En aqueix sentit, després d'aquests comicis l'Ajuntament de Rocafort estaria conformat de la següent manera: PSPV-PSOE XX regidors, Partit Popular XX regidors, Compromís XX regidors, Ciutadans XX regidors, i Vox XX regidors.

Quant als resultats electorals en 2019, el PSPV-PSOE va ser la força més votada amb 1204 vots (31,43 % - 5 regidors) seguida del Partit Popular amb 903 vots (23,57 % - 4 regidors), Ciutadans amb 550 vots i 2 regidors, Podem - EUPV amb 1 regidor i 439 vots i Vox que va obtindre també 1 regidor i 352 vots. Mentrestant, Compromís, IxR i Amb tu es van quedar fora de l'ajuntament.

Arxivat a:

Destacats