La reforma fiscal i les mesures contra la inflació centraran la intervenció de Puig en el Debat de Política General

Guardar

Ximo Puig i Héctor Illueca durant una reunió
Ximo Puig i Héctor Illueca durant una reunió

El 'president' de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha reunit amb la vicepresidenta, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu del Consell, Aitana Mas, i amb el vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, per a abordar les principals línies del Debat de Política General que s'iniciarà dimarts que ve en Les Corts, que seran la reforma fiscal i mesures contra la inflació i la pujada de preus.

Així, els principals objectius que Puig fixarà en el seu discurs davant el parlament valencià són actuacions de caràcter "urgent" per a lluitar contra la inflació generada per la invasió d'Ucraïna i mantenir l'activitat econòmica, un nou paquet de mesures per a ajudar a les famílies davant l'impacte de la pujada de preus i l'actualització tributària, segons han informat fonts de Presidència la Generalitat.

A més, el cap del Consell els ha traslladat l'esquema de la seua intervenció en la sessió parlamentària. Durant la trobada amb la vicepresidenta i el vicepresident segon també s'ha analitzat el marc de futur de la Comunitat Valenciana, que implica "mantenir l'aposta per consolidar i ampliar la transformació econòmica i social iniciada pel Botànic".

En les converses, els dirigents autonòmics han destacat la importància que, al mateix temps que s'ha d'atendre la resposta conjuntural a l'escenari generat per la inflació, el Consell "avance en l'impuls de la revolució econòmica sostenible, la reindustrialització, la digitalització i, com a objectius prioritaris, la creació d'ocupació de qualitat i garantir l'accés a l'habitatge".

D'igual forma, les accions del Consell que es definiran en la intervenció de Puig, amb un "horitzó que mira cap a la pròxima legislatura", reforçaran "el gir social" que ha permés a la Comunitat Valenciana "avançar en drets, en suport a les persones dependents, en la dignificació de l'educació publica i en una sanitat universal i avançada".

"GOVERN PLURAL"

La vicepresidenta primera, Aitana Mas, s'ha interessat concretament perquè el Debat de Política General es plantege "des dels eixos marcats pel Consell en el seu seminari d'Alcoi". "El Botànic ha de mantenir el discurs d'un govern plural, centrat en el benestar de les majories i la defensa de la part més vulnerable de la nostra societat", ha defensat.

"Hem sigut, som i serem un govern capdavanter en matèria reformista i una garantia d'estabilitat pressupostària tots aquests anys, qüestió que ha sigut una quimera per a fins i tot molts governs monocolor", ha apuntat la vicepresidenta, qui ha remarcat que ara s'entra "en la fase de transició cap al tercer Botànic".

Per part seua, el vicepresident segon, Héctor Illueca, ha mostrat la seua "preocupació" per la repercussió en les famílies de l'encariment de les hipoteques i l'augment dels tipus d'interés. "Les polítiques d'habitatge han de ser una prioritat perquè no es repetisquen els efectes de la crisi de 2008", ha recalcat.

També ha destacat la "lleialtat" institucional de les forces del Botànic i li ha traslladat al 'president' la necessitat d'"afinar" en la negociació pressupostària per a determinar "amb precisió i encert" les polítiques del Consell de cara als pròxims anys.

Arxivat a:

Destacats