Recta final per a votar els pressupostos participatius DecidimVLC

La ciutadania pot votar i triar d'entre els 320 projectes que han sigut considerats viables pels tècnics municipals en el procés participatiu DecidimVLC fins al pròxim dilluns 7 de novembre

Guardar

Cartell DecidimVLC 2022
Cartell DecidimVLC 2022

La regidora de Participació Ciutadana i Acció Veïnal, Elisa Valia, ha recordat que veïns i veïnes podran votar directament a través de la web decidimvlc.valencia.es els projectes per als barris i pobles de València fins a completar els 16 milions d'euros del pressupost municipal de 2023 que s'han assignat per a inversions triades en aquest procés. I ha ressaltat "la gran participació que s'ha registrat en aquesta edició, tal com demostra el fet que les inversions viables que han passat a votació superen els 56 milions d'euros de millores a València".

Un total de 321 propostes d'inversió (248 en els districtes i 73 dels pobles) han passat a la fase de votació d'entre tots els projectes presentats per la ciutadania en les fases anteriors i després de l'estudi de viabilitat tècnica, jurídica i pressupostària dut a terme pels servicis tècnics municipals.

Per a la regidora, les propostes ciutadanes que han passat a votació final, "reflecteixen que la ciutadania confirma l'aposta per una ciutat a escala humana, més verda, més habitable, amb millors espais compartits i de convivència per a ser gaudits Mostra d'això són les 174 propostes orientades a impulsar la transició climàtica. Vàlua ha explicat que "donada l'alta qualitat i el volum de projectes presentats enguany (1.543), ha sigut necessari un esforç extra i molta faena en equip entre tots els servicis municipals en l'àrdua taverna d'avaluació de les 728 propostes que van superar la fase de suports".

Aquesta 7ª edició dels pressupostos participatius s'ha convertit en la de "major implicació ciutadana" de totes les realitzades per l'Ajuntament de València dones de 2015. "I ho ha fet amb una altíssima participació tant en la fase de presentació de propostes de projectes d'inversió, amb més propostes presentades que en els anys anteriors".

Els districtes amb més propostes han sigut, per aquest ordre, Quatre Carreres, Extramurs, La Saïdia, Algirós, l´Olivereta, Patraix, Camins al Grau, Benimamet, Castellar-l'Oliverar, el Palmar, el Perellonet i el Saler. A més, en aquesta edició, l'Ajuntament de València de manera subsidiària ha incorporat 24 propostes en diversos pobles en els quals, després de passar la fase d'estudi de viabilitat, no hi han hagut suficients propostes viables. Les intervencions incorporades pel consistori són projectes d'inversió viables, presentats per la ciutadania en convocatòries anteriors que en el seu moment no van obtenir suficients vots per a ser executats i demandes de la ciutadania que s'han fet arribar als Servicis Tècnics Municipals. La finalitat és que el pressupost d'inversions assignat a eixe poble puga executar-se de manera consultiva amb la ciutadania, com ho indiquen els bases reguladors del procés.

En DecidimVLC poden participar totes les persones empadronades a València majors de 16 anys. Després de registrar-se'n la plataforma del procés podrà visualitzar i triar entre totes les propostes incloses en el seu districte o poble. Podrà votar per totes les propostes que desitge fins a completar el pressupost disponible en aqueix districte o poble. Així, a la finalització de la fase, les inversions més votades fins a completar el pressupost per districtes seran els que inicien el seu procés d'execució aquest mateix any.

Destacats