Puig subratlla que "mai deixarà passar cap atropellament a les dones" i demana al PP que "rectifique" el seu pacte amb Vox

Guardar

El president en funcions de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Imatge de Ricardo Rubio
El president en funcions de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Imatge de Ricardo Rubio

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha subratllat que el Consell que presideix "mai deixarà passar cap atropellament a les dones" i que "l'única cosa que va fer és tornar a reafirmar el pacte contra la violència de gènere" amb la seua declaració institucional de la setmana passada, al mateix temps que ha apel·lat al "sentit comú" del PP i els ha demanat "rectificar" el seu pacte amb Vox.

Així s'ha pronunciat Puig aquest dijous en el qual ha manifestat que "no es pot estar en la divisió d'allò que està acordat" i ha lamentat que els 'populars' s'hagen fet una "esmena a la totalitat a si mateixos respecte al que han fet aquests anys, que és situar-se en el camí de la decència". "Ningú pot ser equidistant amb la violència de gènere", ha manifestat.

Igualment, ha assenyalat que la candidata 'popular' a Extremadura ha dit que no es pot pactar amb els qui neguen la violència de gènere i "ací es pacta sense més ni més i es posa per escrit que no existeix". "Cride al sentit comú i al fet que el PP torne al pacte contra la violència de gènere".

Puig ha incidit en el fet que és "el temps de la rectificació" i de "rectificar allò que s'ha signat" i que "no atén un fet fonamental que és la defensa dels éssers humans i, per tant, de la dona".

Igualment, ha mostrat la seua confiança en les forces de seguretat, els funcionaris i les oficines d'atenció a les víctimes que continuen amb la seua labor de protegir les "milers de dones que cada dia estan sent vexades". "Això no és literatura, no és una qüestió menor", ha assenyalat.

De fet, ha subratllat: "Aquesta és la qüestió, en els anys del terrorisme etarra tots teníem la consciència que hi havia una anomalia que estava fent fallida la convivència en la nostra societat. Ara hem de ser conscients que cada vegada que hi ha una denúncia, ens interpel·la a tots, no hi ha possibilitat d'equidistància, ni de generar una espècie de núvol en la qual es parla de violències".

En aquest sentit, ha remarcat que aquesta està basada en "el fet que hi ha homes que creuen que tenen un dret sobre les dones" i que "el terrorisme masclista que es deriva d'aqueixa concepció ideològica no pot romandre en un espai vaporós en el qual no es té consciència d'allò fonamental".

Per a Puig, el fonamental "és la violència de gènere, la pitjor cara de la societat, i és incomprensible que es puga posar en dubte que aqueixa és la gran qüestió pendent". "No depén d'un decret, amb un decret no s'acabarà, però per això és important mantindre i reforçar el pacte i l'atenció en els àmbits educatius, que fan una societat més decent", ha indicat.

ABASCAL

Preguntat sobre l'assistència del president de Vox, Santiago Abascal, en la sessió constituent de Les Corts del pròxim dilluns, Puig ha assenyalat que el preocupa que l'extrema dreta "tinga la voluntat de destruir l'autogovern".

"Em preocupa profundament que s'injecte odi en la societat, perquè són els missatges que acaben fent fallida la convivència", ha manifestat i ha subratllat que la Comunitat Valenciana "durant aquests anys ha confluït en una conciliació d'interessos per a intentar buscar una societat que no siga de fronteres, de contraris, de suma".

OLTRA

D'altra banda, Puig ha dit no "sentir-se al·ludit" sobre les paraules de l'exvicepresidenta de la Generalitat Mónica Oltra que ahir va afirmar, en referència implícita al seu govern, que "el rei no sé si ho sap però ja està mat. No convé sacrificar a una reina en una partida d'escacs". De fet, ha remarcat la seua "distància amb la monarquia en l'àmbit dels escacs".

Arxivat a:

Destacats