Puig sobre la taxa turística: "Per a mi no és prioritària en absolut"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, creu que és "lògic" que si els grups parlamentaris que sostenen el Botànic han arribat a un acord per a estudiar la implantació d'una 'taxa turística' "el vagen desenvolupant, sempre des del diàleg amb tots els actors que participen en aquesta qüestió", encara que ha deixat clara la seua postura: "Per descomptat per a mi no és prioritària en absolut".

Així ho ha manifestat en declaracions prèvies a la Reunió Interparlamentària Socialista entre diputats en Les Corts, en el Congrés i en el Parlament Europeu, i senadors del PSPV-PSOE, en ser preguntat per la creació d'una plataforma promoguda des del sector contra la taxa turística.

Puig ha volgut mostrar-se "respectuós amb la separació de poders". En aquests moments els grups parlamentaris tenen un acord per a estudiar aquesta qüestió i per tant "té una certa lògica que si han arribat a eixe acord el vagen desenvolupant, sempre des del diàleg amb tots els actors que participen en aquesta qüestió".

No obstant això, per a Puig, aquesta iniciativa "no és prioritària en absolut". Per al cap del Consell, "en aquests moments la gran prioritat de l'agenda valenciana és la superació de la pandèmia i la recuperació econòmica i social, eixa és la gran prioritat".

En tot cas, el president de la Generalitat ha volgut posar en relleu el "compromís absolut" del Govern valencià amb el sector turístic. "L'últim compromís que ha donat molt a parlar ha sigut el Benidorm Fest, que ha sigut una operació d'èxit extraordinària per al posicionament de Benidorm i de la Comunitat Valenciana", ha reivindicat.

Així, Puig ha afirmat que no han de demostrar res: "estem demostrant cada dia el nostre aval a un sector fonamental de la nostra economia", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats