Puig reivindica en el 25 d'abril un finançament just i afirma que els valencians no consentiran "noves derrotes"

En la seua intervenció, el president, ha recordat els fets que van propiciar aquella batalla fa ara 315 anys

Guardar

Ximo Puig, en la declaració institucional
Ximo Puig, en la declaració institucional

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat un finançament just per a la Comunitat Valenciana en aquest 25 d'abril i ha defensat que el poble valencià no "consentirà noves derrotes".

Així s'ha expressat Puig aquest dilluns en una declaració institucional aquest dilluns amb motiu del 25 d'Abril, data en la qual es recorda la Batalla d'Almansa.

El president ha fet una reivindicació d'un finançament just, d'una descentralització eficient de l'Estat i d'una fiscalitat justa, coincidint amb el 25 d'Abril, i ha assegurat que el poble valencià no consentirà "noves derrotes". En la seua intervenció, el president, ha recordat els fets que van propiciar aquella batalla fa ara 315 anys.

"Milers de morts, de ferits, de presoners. Les institucions forals perdudes. Les llibertats anul·lades. La llengua prohibida", ha rememorat el president. Ximo Puig ha lamentat que "a Europa torna la guerra, la barbàrie, la destrucció, amb noves batalles en altres planes". "I de nou, un mateix error: Cap idea justifica el sacrifici d'una vida", ha remarcat.

Així, Puig ha indicat que "a punt de celebrar els 40 anys d'autogovern recuperat, reivindique el nostre model de convivència en la diversitat: Sense dogmes ni renúncies, amb lleialtat als orígens i eixamplant horitzons i orgullosos d'una terra, d'una cultura, d'una llarga història de huit segles junts", ha afirmat el president.

Ximo Puig ha assenyalat que tres segles després "d'una derrota de la qual ens alcem, defensem i defensarem tot allò que mereixem com a valencians: El finançament just. La descentralització eficient de l'Estat. Una fiscalitat justa".

"Hui, com cada any, els valencians fem memòria, memòria per a un futur més just", ha conclòs el president tot i assegurant que el poble valencià no consentirà "noves derrotes" com les d'aquell 25 d'Abril de 1707.

Arxivat a:

Destacats