Puig recalca que defensa "clar i ras" un nou model de finançament "governe qui governe a Madrid"

Guardar

El president de la Generalitat Ximo Puig durant la sessió de control de les Corts
El president de la Generalitat Ximo Puig durant la sessió de control de les Corts

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dijous la seua defensa "clara i permanent" d'un nou model de finançament autonòmic "ací i a Madrid" i "governe qui governe", però ha recalcat a la resta de grups polítics: "Aquest partit s'ha de jugar en el Congrés dels Diputats, perquè per a la seua aprovació es necessita una majoria suficient i alguns prefereixen estar amb l''statu quo'".

En la seua intervenció en la sessió de control de Les Corts, ha replicat així a la resta de grups que li han exigit que "vaig actuar ja per a aconseguir un nou sistema de finançament, mesos després que el Ministeri d'Hisenda presentara el seu esborrany i que no haja avançat sobre aquest tema".

Puig, també líder del PSPV, ha insistit que el Consell manté el full de ruta marcat des del consens majoritari d'aquesta cambra i estan "actuant" a defensar el canvi del model "sempre, governe qui governe a Madrid". "Clar i ras", ha subratllat.

"LI HO DIC A SÁNCHEZ I A FEIJÓO"

No obstant això, ha replicat a la portaveu del PP, María José Catalá, que "per més que diga mentides", sap "perfectament que no pot haver-hi un model de finançament nou si el seu partit no el secunda". "Jo al president del Govern, Pedro Sánchez, li ho dic, és inajornable el finançament, i al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, li ho dic, és inajornable el finançament".

En aquesta línia, en resposta al seu soci Compromís, Puig ha remarcat que el Govern valencià defensarà el canvi del model "sempre, governe qui governe a Madrid". "Hi ha una realitat: necessitem una majoria suficient en el Congrés a l'hora d'abordar el finançament", ha agregat i ha lamentat que "hi ha alguns que volen estar amb l''statu quo'". "Hem d'intentar moure a tothom en una operació de gran importància per a tot el país", ha defensat.

També en la rèplica al seu soci Unides Podem, ha instat els partits a col·laborar perquè la reforma del finançament siga una realitat, advertint que tots tenen la seua "responsabilitat". "On s'ha de jugar aquest partit és en el Congrés dels Diputats i en tots els àmbits de govern territorial. Ací ens hem de trobar necessàriament", ha recalcat.

Arxivat a:

Destacats