Puig: "la via valenciana és la del diàleg, la cohesió social i la convivència"

Guardar

191018_PRE_Foto3_Timmermans_Vega_Baja
191018_PRE_Foto3_Timmermans_Vega_Baja

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat que la societat valenciana té una via pròpia basada en el diàleg, la cohesió social i la convivència. Per això, ha exigit al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que no parle en nom dels valencians i les valencianes. "Li exigisc respecte al president Torra i que quan parle de les seues ànsies sobiranistes no nom a la Comunitat Valenciana", ha indicat.

Ximo Puig ha assenyalat que el projecte valencià és el de la defensa de l'interés de tots els ciutadans, tinguen les idees que tinguen, des del pluralisme i el respecte a la diferència. "El nostre model és el de l'autogovern que està en l'Estatut d'Autonomia dins de la Constitució espanyola", ha comentat.

"És a partir d'ací des d'on volem millorar el nostre autogovern i millorar el finançament. Però des del diàleg, des del respecte a la llei i a l'interés general dels valencians i les valencianes", ha afirmat el president de la Generalitat. Per això, ha insistit, "qualsevol intromissió per part d'uns altres és absolutament atemptatori contra el respecte que mereixen els valencians".

El president de la Generalitat ha mostrat la seua voluntat que "se solucionen els problemes a Catalunya". I el primer pas, ha afegit, serà "parlant entre els catalans". "Nosaltres", ha plantejat, "volem ajudar, col·laborar, cooperar per a arribar a una solució. Però cal respectar les regles del joc. Ningú pot interpretar la voluntat dels ciutadans ni fer cap mena d'insinuació respecte a de quin pot ser el nostre futur".

Arxivat a:

Destacats