Puig: "Tenim davant nostre una gran oportunitat: salvar el planeta i reindustrialitzar la Comunitat Valenciana"

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, exposa el seu programa continuista destinat “a la majoria social” en el debat electoral d'À Punt

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV PSOE, Ximo Puig, en el debat electoral d'À Punt
El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV PSOE, Ximo Puig, en el debat electoral d'À Punt

La Comunitat Valenciana com a pol d'atracció de grans empreses internacionals i com a territori que més ha evolucionat del conjunt de l'Estat, millorant tots els indicadors econòmics i socials en aquests huit anys. Amb aquest aval s'ha mostrat el president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en el debat electoral celebrat en À Punt.

En poc menys de dues hores, el candidat a la reelecció ha exposat el seu programa continuista destinat "a la majoria social" i fet balanç dels assoliments aconseguits pel Botànic malgrat els contratemps de la crisi sanitària i la crisi provocada per la invasió d'Ucraïna.

Per això, el Puig ha agraït a la societat la seua actitud durant la pandèmia: "hem estat junts, demostrant la responsabilitat de la nostra societat, posant sempre al davant les vides de les persones. Sempre vos estaré agraït. Ho hem fet ben junts, continuem fent-ho".

Economia, hisenda i sectors productius

El president Ximo Puig ha recordat la situació de la Comunitat Valenciana a la seua arribada a la Generalitat en 2015, quan el territori valencià era el paradigma "de la corrupció i de l'atur". "Hui estem molt millor que fa huit anys, amb 450.000 persones més treballant malgrat la crisi econòmica i som una referència gràcies a l'arribada de la gigafactoria de Volkswagen, entre altres inversions". En aquest sentit, el president ha anunciat que una empresa americana s'instal·larà a la comarca del Camp de Túria "permetent crear més de 300 llocs de treball".

Amb relació a les mesures de suport, fa referència a les inversions realitzades durant la pandèmia (1.500 milions d'euros, sent l'autonomia líder) i anuncia la continuació de mesures com la rebaixa de taxes, el transport gratuït fins a final d'any, el bo de compra i l'ajuda a les hipoteques.

El secretari general del PSPV-PSOE ha defensat l'última reforma fiscal realitzada aquesta legislatura, afirmant que beneficia al 97% dels valencians. Destaca la progressivitat fiscal i la justícia fiscal com a principis fonamentals en la política econòmica i recorda que en 2015 "les rendes més baixes eren les que més pagaven i les més altes les que menys. Això ho hem revertit".

Estat de benestar i polítiques socials

El secretari general dels socialistes valencians ha incidit en el treball realitzat per a revertir la situació heretada. "Venim d'una situació de desmuntatge de l'estat de benestar: copagaments, privatització de serveis públics... Aquesta situació ha canviat, amb 15.000 professors més, acabant amb els barracons, o finalitzar amb els copagaments en sanitat".

Malgrat aquests avanços, Puig ha reconegut que "queda molt per fer" i, per això, ha recordat que es realitzaran accions com l'impuls a les famílies nombroses incloent sota aquesta denominació a les famílies amb dos fills (266.000 en tot el territori) amb la finalitat d'eliminar les barreres econòmiques per a tindre descendència.

En la pròxima legislatura, un govern encapçalat per Ximo Puig, potenciarà la reversió de la privatització en l'àmbit de la sanitat, destacant l'augment de recursos i personal: De 5.000 a 8.000 milions en sanitat, i 16.000 sanitaris i sanitàries més, "no els hem tirats al carrer com altres comunitats".

"La sanitat és allò que genera una societat justa i la realitat és que ha millorat substancialment. Tornar arrere seria nefast per a la societat valenciana", ha afirmat.

Territori i canvi climàtic

L'actual cap del Consell ha valorat la sostenibilitat com la "gran oportunitat per a conciliar interessos: salvar el planeta i reindustrialitzar la nostra comunitat". Per això ha recordat el paper significatiu del territori valencià en sectors com la mobilitat sostenible o l'hidrogen verd. "No tenim pla B, cal fer renovables i cal fer-les bé i en la Comunitat Valenciana ens convertirem en un pol de la sostenibilitat".

En aquest sentit, Puig ha afirmat que gràcies a la capacitat de creació d'energia sostindrem l'estat de benestar: generació d'oportunitats segures de treball per als joves 12 mesos després de finalitzar els seus estudis (tant carrera universitària com FP), així com per a les persones majors de 50 anys que es queden sense ocupació.

Sobre l'aigua, per a president "el Partit Popular sempre ha fet el mateix en la guerra d'aigua: enfrontar territoris, mentre nosaltres sempre hem estat amb els regants. Hem fet 48 recursos i tindrem aigua per sempre". A més, enfront dels cada vegada més comuns incendis, es planteja "salvar els boscos des de l'agricultura i la ramaderia".

Finalment, el candidat socialista ha enlletgit a "l'alternativa de govern PP-VOX que siga negacionista i diga que no existisca el canvi climàtic". "Em sembla increïble, no s'atén la realitat científica", ha etzibat.

Reptes de futur

En l'últim bloc, Ximo Puig ha ressaltat la importància d'avançar en els valors de "respecte, igualtat i serenitat", marcant-se com a principal repte "eliminar el problema de la violència de gènere.

Així mateix, incideix a haver encapçalat un govern d'"estabilitat, dialogue social i acords amb tots els partits". "Hem generat convivència i això és un valor fonamental", ha valorat.

Destacats