Puig espera l'informe definitiu de l'Advocacia per a aplicar el passaport covid en els espais "on siga raonable"

Guardar

El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimarts que estan a l'espera d'un informe definitiu de l'Advocacia per a aplicar el passaport covid en els espais "on siga raonable", que no ha concretat ja que s'està "avançant" en eixa "cobertura legal" i, una vegada es tinga, es farà públic amb el sector. "El que volem és donar seguretat a les persones; es tracta de fugir de les restriccions innecessàries", ha indicat.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes, a preguntes dels mitjans a Alacant, en relació amb la posada en marxa d'aquest certificat, que estan estudiant i que la seua posada en marxa "s'accelerarà" en espais "determinats" que estudiaran i serà "en funció del que diguen les autoritats científiques".

"El que es tracta és de fer tot el que siga a la nostra mà per a intentar parar el virus", ha defensat Puig, qui ha subratllat que la propagació del virus està creixent en tota Europa, si bé a Espanya i la Comunitat Valenciana, gràcies a la "vacunació enorme" que ha aconseguit el 90 per cent, "estem més protegits".

No obstant això, ha insistit que el virus "continua sent present", en què hi ha 500.000 valencians que no s'han vacunat i, per tant, una de les "accions directes" que volen dur a terme és "intentar que eixe 10% es vacune, com una primera acció". L'objectiu és, en la mesura de les possibilitats del Consell, posar en marxa el passaport covid "en els espais on siga raonable" per a "donar la màxima garantia possible, que no és absoluta perquè una persona vacunada també es pot contagiar".

Preguntat en quins espais seria, ha indicat que "no hi ha una decisió adoptada sobre aquest tema" ja que s'està "avançant" en la cobertura legal per part de l'Advocacia de la Generalitat i ho faran públic quan estiga "tot ben clar", i "amb el sector".

En tot cas, ha dit que els llocs on es produeixen més contagis són "tancats i en moments on és difícil mantenir la distància i fins i tot mantenir la mascareta". "Se sap quins són, però hi ha molts al país i cal veure exactament com se situa perquè no es tracta de complicar la vida a ningú sinó de generar la màxima seguretat possible", ha exposat.

Destacats