Puig, després d'afirmar Page que exigirà complir les sentències sobre el Tajo: "Cadascú es qualifica amb les seues declaracions"

"Si algú té algun problema, que mire aigües amunt i no a baix", afig el president

Guardar

El president Ximo Puig, a Gandia
El president Ximo Puig, a Gandia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha rebutjat les "confrontacions estèrils" sobre el transvasament Tajo-Segura i ha carregat contra els dirigents polítics que, al seu judici, "només pensen en ells mateixos i en les seues eleccions, i no en el futur de les seues comunitats autònomes", i sobre aquest tema ha assegurat que cadascú d'ells "es qualifica amb les seues declaracions".

D'aquesta manera ha respost aquest dissabte a Gandia a les preguntes dels periodistes sobre les últimes manifestacions del president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, qui aquest dijous va assegurar que exigirà el compliment íntegre de les sentències del Suprem que estableixen un cabal ecològic si el Llevant no és solidari amb la seua regió.

Sobre aquest tema, ha defensat que la Comunitat Valenciana "sempre defensa els seus interessos entenent als altres" i que el govern valencià "mai ha fet declaracions contra ningú ni contra cap comunitat autònoma".

Així mateix, el cap del Consell ha rebutjat les "guerres de l'aigua" que, ha assegurat, "els interessen a alguns actors que viuen d'això". Enfront d'això, ha recalcat que la Comunitat "viu de l'aigua i de solucions que produeix també per a tota Espanya". "Si l'horta d'Europa és la que està a Alacant i Múrcia, això és bo per a tota Espanya, no sols per a la nostra comunitat", ha reflexionat.

Per això, ha demanat "respecte": "Si algú té algun problema respecte al que passa en el riu, que mire aigües amunt i no a baix". "La realitat és que nosaltres volem al Tajo tan bé com siga possible i un cabal ecològic sustentat en la raó", ha afegit.

Així, ha argumentat que la Generalitat "des del respecte" acudeix als tribunals --sol·licita a la justícia mesures cautelars sobre el Pla del Tajo en considerar que la redacció del reial decret no garanteix que la pujada dels cabals ecològics es produïsca en funció de l'anàlisi de les masses d'aigua i l'estat de les inversions--, però ha garantit un "diàleg permanent" que "mai ens deixarà d'obsessionar".

"Volem solucions per als ciutadans i no confrontacions estèrils i guerres que només porten fang", ha expressat, i ha resolt: "I alguns estan sol pensant en ells mateixos i en les seues eleccions, i no en el futur de les comunitats autònomes".

Arxivat a:

Destacats