Puig descarta noves restriccions però defensa implantar el certificat covid per a animar a la vacunació

Guardar

Certificat Covid
Certificat Covid

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat en aquests moments tornar a aplicar restriccions en la Comunitat Valenciana pese al repunt del coronavirus, però sí que ha defensat exigir el certificat covid per a accedir a determinats espais "com un instrument útil per a animar a la vacunació i, sobretot, per a protegir la població que ha complit".

Puig, en una entrevista a les Notícies del Matí d'À Punt recollida per Europa Press, ha destacat que la societat valenciana ha mostrat "una corresponsabilitat enorme" i, gràcies a això, la incidència ha tingut "un comportament millor que altres comunitats i altres països" i ara considera que és "el moment de fer un pas més" i que pot ser "útil" demanar el certificat covid per a accedir a determinats espais, que no ha concretat.

Així, ha recalcat que Espanya és "un exemple de la vacunació i la Comunitat Valenciana especialment en vacunació, corresponsabilitat i seguiment permanent de totes les restriccions tan dures que hem tingut". "I això--ha subratllat-- ha donat resultat i s'han salvat moltes vides, famílies i empreses".

Per això, ara defensa que és el moment de "fer un pas més" per a "intensificar al màxim" la vacunació d'aquells que encara no estan immunitzats i per a aconseguir-lo ha recalcat que es "facilitarà al màxim" la vacunació.

Puig ha recalcat que prop del 90% de la població diana de la Comunitat Valenciana ja està vacunada, però cal superar fins i tot aquesta xifra i per a això considera que pot ser "útil" demanar el certificat covid per a accedir a determinats espais.

"UN PAS MÉS"

Per això, ara defensa que és el moment de "fer un pas més" per a "intensificar al màxim" la vacunació d'aquells que encara no estan immunitzats. Així, ha destacat que prop del 90% de la població diana de la Comunitat Valenciana ja està vacunada, però ha tornat a fer una crida "des del cor" als 500.000 valencians que encara no s'han inoculat per "ells mateixos, per les seues famílies i per tots nosaltres".

Per a això, ha recalcat que la Conselleria de Sanitat facilitarà "al màxim" l'administració de vacunes amb punts mòbils en centres comercials, festivals de música o esdeveniments esportius i ha recordat que des d'aquest dilluns es comença a administrar la dosi de record als 210.000 valencians vacunats amb Janssen i se segueix amb els majors de 70 anys. "Hem d'accelerar el procés d'immunitat per a arribar a aquesta pròxima primavera ja superant definitivament la pandèmia", ha reclamat.

Per això, ha insistit en la corresponsabilitat civil, perquè hi ha persones en l'UCI que poden acabar morint, i que els partits polítics "no poden ser equidistants, han de cridar a la vacunació".

Destacats