Puig anuncia que facilitarà el descans de les cuidadores de persones dependents amb el "Bo Vacances-Respir"

El PSPV-PSOE proposa un servei que facilitarà l'atenció de la persona dependent perquè la cuidadora puga gaudir de vacances

Guardar

Dona cuida d'una persona dependent. Imatge de Stefano Intintoli a Unsplash
Dona cuida d'una persona dependent. Imatge de Stefano Intintoli a Unsplash

Ximo Puig, el president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, ha proposat una sèrie de mesures destinades a impulsar la conciliació familiar des d'una perspectiva de gènere. Entre aquestes mesures destaca la creació de l'innovador "Bo Vacances-Respir", una ajuda dirigida a les dones que cuiden de persones dependents i que els permetrà gaudir d'un merescut descans.

Aquest bo té com a objectiu principal facilitar que les dones que lideren famílies monoparentals i tenen a càrrec seu una persona dependent, puguen gaudir d'un període de vacances. Actualment, aquesta opció suposa un cost elevat, ja que no existeixen recursos que faciliten una atenció assequible econòmicament per al dependent durant l'absència de la cuidadora.

Per a abordar aquesta situació, el PSPV-PSOE posarà en marxa una ajuda que s'ajustarà en funció de la renda de la sol·licitant. A més, s'oferirà un servei que garantisca l'atenció adequada del familiar dependent durant els dies en què la cuidadora estiga gaudint del seu període de desconnexió.

Aquesta mesura pretén alleujar la càrrega i l'estrés que recau sobre les dones que assumeixen la responsabilitat de la cura de persones dependents. Sovint, aquestes dones no tenen la possibilitat de descansar i dedicar temps a si mateixes a causa de la falta de recursos i suport.

El "Bo Vacances-Respir" representa un pas significatiu cap a una conciliació real i efectiva, reconeixent la importància de cuidar de les cuidadores i promovent la igualtat d'oportunitats en l'àmbit familiar. El PSPV-PSOE busca amb aquesta mesura millorar la qualitat de vida d'aquestes dones i garantir que puguen gaudir de moments de descans i desconnexió, la qual cosa és fonamental per al seu benestar emocional i físic.

Ximo Puig ha destacat la importància de proporcionar suport a aquestes dones, reconeixent la seua labor i oferint solucions concretes que faciliten la conciliació i promoguen una societat més justa i igualitària. Amb el "Bo Vacances-Respir", s'espera millorar la qualitat de vida de moltes cuidadores i promoure un equilibri real entre les responsabilitats familiars i personals.

Destacats