Puig promet una ajuda econòmica que reconeixerà el "treball invisible" de les mestresses de casa

El PSPV-PSOE proposa una bonificació complementària que iguale les pensions no contributives amb les contributives

Guardar

El president de la Generalitat i secretari general del partit socialista, Ximo Puig
El president de la Generalitat i secretari general del partit socialista, Ximo Puig

El PSPV-PSOE ha iniciat la recta final de la campanya electoral anunciant una bateria de mesures destinades a les dones que, amb una mirada transversal, aborden les desigualtats existents. Així ho ha anunciat aquest matí en un desdejuni informatiu amb els mitjans el president de la Generalitat i secretari general del partit socialista, Ximo Puig.

Equiparar les pensions no contributives amb les contributives per a recompensar el treball de les mestresses de casa, un "Bo Vacances-Respir" per a les dones cuidadores, accions per a fomentar l'emprenedoria, nous jutjats de violència de gènere i l'abolició de la prostitució són algunes de les propostes incloses en l'"ambiciós paquet de mesures" presentat "per a superar les bretxes que encara queden malgrat els avanços d'aquests últims anys".

Equiparació de les pensions no contributives

El líder del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat una mesura pionera per a promoure la igualtat: l'equiparació de les pensions no contributives amb les contributives. Amb aquesta mesura, es busca reconéixer i recompensar el treball realitzat per les mestresses de casa, complementant les seues pensions fins a igualar-les amb les contributives. A més, es pretén també reconéixer a les dones treballadores que han enfrontat condicions laborals precàries.

La proposta beneficiarà al voltant de 24.000 dones, que representen el 70% dels beneficiaris de pensions no contributives. "És una qüestió de justícia, de principis i de dignitat", afirma el president.

Suport a l'emprenedoria femenina

El PSPV-PSOE també es compromet a recolzar l'emprenedoria femenina mitjançant la creació del Fons Lidera, dotat amb 75 milions d'euros, a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF). Aquest fons estarà específicament dirigit a fer costat a les dones emprenedores. Així mateix, s'establirà una oficina d'emprenedoria per a brindar-los acompanyament i assessorament. En l'àmbit rural, s'impulsarà un pla per a la creació de cooperatives de serveis de proximitat liderades per dones.

Lluita contra la violència de gènere i abolició de la prostitució

El PSPV-PSOE proposa reforçar la xarxa de jutjats especialitzats en violència de gènere, amb la creació de 10 nous jutjats, i potenciar la formació amb perspectiva de gènere dels professionals que treballen amb dones i xiquets víctimes. A més, s'advoca per continuar treballant per a abolir la prostitució, considerant-la una forma extrema de desigualtat.

En la Comunitat Valenciana, les víctimes de prostitució seran reconegudes com a víctimes de violència masclista i rebran una prestació econòmica. En aquest sentit, es reformarà la Llei de Carreteres i espectacles públics per a sancionar el consum de prostitució i prohibir la seua publicitat.

"Tots els diners que es recapte amb les sancions es destinaran a augmentar els recursos per a les víctimes", ha avançat el candidat socialista.

Educació en igualtat i conciliació familiar

D'altra banda, des del partit socialista s'aposta per combatre el masclisme des de la base, implantant agents especialitzats en els centres educatius i prestant especial atenció al consum de pornografia. "Ajudarem als pares en aqueixa batalla tan important i farem que la violència masclista inhabilite per a la responsabilitat parental" instant el Govern a això, ha expressat el president.

Quant a la conciliació familiar, s'establirà que les famílies amb dos fills siguen considerades nombroses en tota la Comunitat Valenciana i s'impulsarà la Llei de Famílies, que establirà un catàleg de bonificacions de discriminació positiva.

A més, es crearà un observatori per a analitzar les prioritats i dissenyar polítiques específiques. Entre les mesures proposades es troben l'educació gratuïta de 0 a 2 anys, subvencions a les activitats extraescolars, la creació d'un servei de guarderia rural i la implementació d'un "Bo Vacances-Respir" perquè les dones que cuiden a persones dependents puguen descansar.

Destacats