Puig demana la "màxima prudència" perquè aquesta ona és menys nociva però l'augment de contagis estressa el sistema

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una roda de premsa, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en una roda de premsa, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat aquest dimarts mantenir la "màxima prudència" perquè a pesar que aquesta sisena ona de Covid té un efecte menys nociu, la veritat és que en haver-hi tant de contagi "acaba estressant l'Atenció Primària i el conjunt del sistema hospitalari".

Així ho ha manifestat després de visitar l'Ajuntament de Paiporta i el Centre Municipal de Formació Ocupacional de la localitat, en ser preguntat per si es planteja noves restriccions davant l'augment dels contagis durant els últims dies.

Puig ha admés que "estem en una ona que té elevadíssim nombre de contagis" però ha volgut deixar clar que la situació és molt diferent de la de fa un any gràcies a la vacunació. Així, encara que ara hi ha deu vegades més contagis, els hospitalitzats són la meitat i hi ha un 80% menys de persones que moren.

En aquest escenari, el cap del Consell creu que cal abordar aquesta crisi "d'una altra manera" i en principi no estaria previst cap mesura addicional a les quals ja existeixen i que ha recordat el president s'han de complir.

"En aquest moment hem d'acceptar les normes que ja són ací, que tots coneixem perfectament" com són l'ús de la mascareta, la distància de seguretat, la ventilació o la higiene, mesures que "funcionen", ha assegurat.

Per a Puig ara cal "ser molt més prudents però al mateix temps participar d'una certa normalització de la vida social, cívica i econòmica", per la qual cosa encara que "mai es pot descartar cap mena d'actuació", en aquest moment no es planteja més restriccions de les que ja existeixen, com el passaport Covid i al seu torn, "fer front a aquells que volen subvertir eixa realitat de convivència".

De fet, excepte excepcions i persones amb altres patologies, "les persones que en aquests moments estan en màxima gravetat, en termes generals, són persones no vacunades", ha dit.

Arxivat a:

Destacats