Puig demana "coresponsabilitat" i descarta noves restriccions: "És difícil mesures de tornada arrere"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, en ECOFORUM
El president de la Generalitat, Ximo Puig, en ECOFORUM

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha demanat "corresponsabilitat" als ciutadans per a frenar els contagis per Covid-19 i ha descartat, de moment, noves restriccions: "És difícil que puguen haver-hi mesurades de tornada arrere", ha dit.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després de presidir la reunió de la comissió de seguiment del programa 'Bono Viaje Comunitat Valenciana', en ser preguntat per la possibilitat d'implantar noves restriccions en l'autonomia.

Sobre aquest tema, Puig opina que en aquests moments és "fonamental" la "corresponsabilitat", així com l'ús de la màscara, continuar ventilant espais tancats i ser "molt prudents" respecte als contactes socials.

"Si tots som corresponsables, anem en el camí correcte. És molt difícil que puguen haver-hi mesurades de tornada arrere", ha asseverat el 'president', qui ha avançat que aquest dimecres hi haurà una reunió de la comissió d'experts per a abordar la situació per Covid.

A més, ha indicat que amb el certificat COVID "roman clarament la sensació que existeix la pandèmia" i ha agregat que continua avançant la vacunació. "La corresponsabilitat és fonamental. No pot haver-hi la sensació permanent que el que fas és simplement perquè et diuen que ho has de fer", ha postil·lat.

Presència de familiars en la vacunació dels xiquets

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha valorat la presència de familiars en la vacunació dels menors de 12 anys, que arranca aquest dimecres en la Comunitat Valenciana, per a donar un "acompanyament psicològic" als xiquets en "moments especials".

El cap del Consell s'ha pronunciat en aquests termes, durant la presentació d'una nova campanya del Bo Viatge, a preguntes dels mitjans després de l'acord aconseguit per a permetre que, de manera puntual, un membre de la família acompanye a cada xiquet o xiqueta en el moment de la vacunació contra la covid en els centres educatius amb la finalitat de "facilitar" el procés d'immunització i atendre l'acompanyament emocional dels menors entre 5 i 11 anys.

Puig ha recordat que la primera fase de la vacunació infantil s'inicia demà amb al voltant de 150.000 alumnes d'Educació Especial i els d'11 a 9 anys. S'espera que tots ells estiguen vacunats abans de les vacances de Nadal.

L'objectiu ha remarcat Puig, és que els pares accedisquen a la vacunació i, en aquest sentit "s'ha atés una qüestió que havien plantejat les AMPA" i que al govern valencià li sembla "lògica".

El 'president' ha subratllat que la garantia de la vacunació "és clara", ja que hi ha una confiança plena en els serveis sanitaris que han demostrat "una professionalitat enorme". "Però hi ha un acompanyament psicològic i les famílies estan per a això: per a acompanyar als xiquets i les xiquetes en moments especials. És un bon acord i, per descomptat, el recolzem", ha asseverat.

Destacats