Puig demana abordar "amb tranquil·litat" el relleu de Mata en Les Corts: "Cal mirar avant"

Guardar

Ximo Puig i Manolo Mata en Les Corts
Ximo Puig i Manolo Mata en Les Corts

El 'president' de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha demanat abordar "amb tranquil·litat" el relleu de Manolo Mata com a portaveu socialista en Les Corts Valencianes. En qualsevol cas, ha assenyalat que "el que cal fer és mirar avant".

Puig, en declaracions als mitjans aquest diumenge abans de començar la manifestació de l'1 de maig a València, ha assegurat que el PSPV abordarà durant aquesta setmana vinent la successió de Mata, al mateix temps que ha defensat que el seu partit "ha adoptat les mesures que corresponien per una qüestió ètica".

Precisament, sobre el cas Assut --en el qual s'investiguen suposades 'mossegades' a canvi d'adjudicacions d'obra pública--, que ha sigut el motiu pel qual Mata ha presentat la seua dimissió --per a continuar exercint la defensa del presumpte capitost de la trama, l'empresari Jaime Febrer--, Puig ha insistit que el cas és una qüestió "residenciada a una època passada on la majoria absoluta del PP era present en totes les institucions". "Aquest és un cas del PP i no de cap un altre", ha remarcat.

En aquesta línia, Puig ha assenyalat que davant "qualsevol qüestió que es referencie i que algú haja fet alguna cosa malament en el passat", el PSPV actuarà "amb tota la rotunditat i conseqüència com ha fet ara" amb Manolo Mata, qui "ha decidit que és incompatible estar en una institució i defensant a una persona imputada".

Per al cap del Consell i secretari general dels socialistes valencians, "el que cal fer és mirar avant i nosaltres sempre hem confiat en la justícia i pres decisions a cada moment".

Per part seua, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha assistit també a la manifestació de l'1 de maig, preguntada per la dimissió de Mata, ha expressat que li "trobaran a faltar" en les seues tasques com a parlamentari.

Mata va anunciar aquest dissabte la seua dimissió com a síndic i diputat pocs minuts abans de l'inici de l'acte institucional del Dia de les Corts Valencianes i mitjançant comentaris informals als presents. Malgrat la sorpresa per la circumstància en què s'ha anunciat, ha sigut una dimissió meditada per a Mata, que continuarà sent síndic fins divendres que ve, una vegada acabe el que serà el seu últim ple. "Fa uns mesos vaig advertir que quan s'alçara el secret de sumari prendria una decisió", va remarcar.

Arxivat a:

Destacats