Puig defensa el paper central de les polítiques de suport a l'emancipació juvenil per a aconseguir una societat més igualitària

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Govern, Pedro Sánchez
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i el president del Govern, Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat que les polítiques dirigides a l'emancipació juvenil són un element central per a aconseguir una societat més igualitària i ha defensat en aquest sentit la importància que la "mirada jove" siga present en l'acció pública i afavorisca l'accés d'aquest sector de la població a "una formació de qualitat, un treball decent i un habitatge digne".

El responsable del Consell ha participat en Alacant, al costat del president del Govern, Pedro Sánchez, en la presentació del pla de suport a les persones joves per a l'accés a un habitatge per part de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

Durant un acte desenvolupat en la seu de l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO), el president ha indicat que "en cap lloc està escrit que els joves de hui hagen de viure pitjor que els seus pares" i ha advocat per incorporar, al costat de la "mirada de la igualtat" i la "mirada sostenible", una "mirada intergeneracional" a les polítiques públiques, ha dit el president.

El cap del Consell ha assenyalat en aquest sentit que l'"ascensor social" és "absolutament imprescindible" per a aconseguir "oportunitats iguals per a tots", i, amb aquest objectiu, ha d'aplicar-se una "mirada jove" en l'acció política que, com ha indicat, ja és present tant en l'acció política del Govern d'Espanya com en la de la Generalitat.

Ha destacat en aquest punt l'esforç realitzat per l'Executiu central, perquè, segons ha indicat, són els joves els qui més es beneficien de la pujada del salari mínim i els qui més es beneficiaran d'una reforma laboral que combat la precarietat.

"Si hi ha una política inclusiva és l'habitatge", ha dit també el president, que ha remarcat la importància de les actuacions aprovades aquest dimarts pel Govern per a afavorir a les persones joves, que "mereixen pensar, somiar i viure" i afrontar el futur "sense resignació ni derrotisme".

A més, s'ha referit també al protagonisme que, al seu judici, han de tindre les persones joves en la 'societat de respecte' que propugna Comunitat Valenciana i que està allunyada del "maniqueisme" i de les polítiques de confrontació d'altres llocs.

El president ha agraït també l'elecció d'Alacant per a la presentació de les mesures de suport a l'habitatge, i ha al·ludit al "gir copernicà" que s'ha donat en aquest àmbit, bandejant les pràctiques que, tal com ha recordat, van afavorir en el passat l'especulació i el "pelotazo".

Arxivat a:

Destacats