Puig creu que la participació en la marxa pel finançament no va ser un "fracàs": "Qualitativament va ser important"

Guardar

Manifestació de València per un finançament just - Xisco Navarro
Manifestació de València per un finançament just - Xisco Navarro

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha considerat que la participació en la manifestació per un finançament just per a la Comunitat Valenciana celebrada aquest dissabte a Alacant, Castelló i València no va ser un "fracàs" i creu que "més enllà del quantitatiu, qualitativament va ser molt important" ja que "es tractava d'intentar evidenciar que la cohesió és bàsica".

Puig, preguntat pels mitjans de comunicació aquest diumenge per la seua valoració sobre la participació en la marxa, ha indicat que "cal tindre en compte quines eren les previsions meteorològiques", que anunciaven intenses precipitacions en l'interval de la seua celebració, encara que finalment no es van materialitzar.

D'altra banda, ha negat que haja rebut alguna telefonada per part d'algun membre del Govern d'Espanya després de la manifestació d'aquest dissabte i ha remarcat que la reivindicació "no és contra ningú, sinó a favor d'una Espanya més cohesionada i en la qual tots els espanyols siguem iguals".

En aquest sentit, ha defensat que "s'ha avançat molt encara que no el semble" i ha ressaltat que ha sigut "la primera vegada que en una manifestació d'aquestes característiques ha acudit un partit important de l'oposició", en referència al PP.

El cap del Consell ha expressat que la solució a l'infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana "no depén del Govern central, sinó del govern de l'oposició de la societat civil espanyola".

"Cal entendre una Espanya en la qual tots els ciutadans siguen iguals i al mateix temps s'admeten les diferents singularitats que hi ha", ha expressat Puig, qui ha posat com a exemple el repartiment dels fons covid per a comprovar que "ja hi ha hagut una mirada diferent". "En el conjuntural estem avançant, en l'estructural encara no", ha afirmat.

Malgrat això, ha advocat per buscar un acord que "atenga els territoris d'Espanya i a les forces polítiques" perquè el Govern "per si mateix no pot fer-lo". "És una solució que hem de buscar entre tots amb una mirada inclusiva", ha finalitzat.

Arxivat a:

Destacats