Puig confia en tindre el nou Botànic preparat "a principis de juny" i descarta "supèrbia" en les negociacions

Aposta per anar "molt més allà" del continuisme i demana a la dreta que arribe a acords i no exalte "vells conflictes"

Guardar

PUIG_REUNION
PUIG_REUNION

El 'president' i candidat socialista, Ximo Puig, ha mostrat la seua confiança en què el nou govern del Botànic entre PSPV, Compromís i Podem puga estar llest "a principis de juny, en la primera quinzena" perquè la situació d'interinitat del Consell siga "la menor possible". Fins llavors, ha recordat que està la campanya electoral del 26M al mig i ha descartat "cap mena de supèrbia" en les negociacions.

Puig ha reunit aquest dimarts a la vesprada a la plana del partit en la Comissió Executiva Nacional per a valorar els resultats del 28A i "començar a parlar dels avanços de la pròxima legislatura", després que el PSPV-PSOE aconseguira situar-se "una altra vegada com el primer partit de la Comunitat Valenciana després de quasi tres dècades", ha destacat a preguntes dels periodistes després d'una rebuda amb aplaudiments en la seu del partit.

Després d'agrair l'"esforç" de la ciutadania, Puig ha assegurat que afronten el futur "amb més vots, més confiança, més responsabilitat i més humilitat". "Hem de posar-nos d'acord per a aprofundir en el canvi; no es tracta simplement de continuisme, hi ha una part que seran polítiques de continuïtat, però cal avançar molt més enllà", ha asseverat.

Quant a les negociacions i els temps, ha remarcat que cal tindre en compte el calendari i que el 16 de maig es constitueixen Les Corts, així com que "estem enmig d'una altra campanya electoral (26M) i cal atendre aqueixa situació". Creu que "sempre és un bon moment per a pactar" com a "fidel seguidor d'Amos Oz --escriptor israelià--, que diu que pactar i acordar no és trair, sinó tot el contrari: és democràcia".

Ara bé, ha defensat que "cal fer les coses amb normalitat" i s'ha mostrat "segur que a principis de juny, en la primera quinzena" arribarà "un nou temps per a aquesta comunitat", amb l'objectiu que siga "una nova etapa del que va significar el Botànic en el seu moment".

Com ja va avançar, serà un Consell amb "noves tonalitats", encara que ha afirmat que "governar la divisió ha sigut l'èxit d'aquest Botànic". "I evidentment, els ciutadans han dissenyat el futur de la Comunitat amb els seus vots, i haurà de tindre correspondència en totes les institucions", ha sostingut.

A l'hora de triar en què pot millorar el nou Botànic, Puig ha assegurat que "en moltes coses" i que en el seu partit "sempre" tenen voluntat de millora. Al seu judici, és el que han d'analitzar "tant els companys del PSOE com en Compromís", els assoliments des de 2015 i "quins ha sigut insuficient".

CAL CRIDAR AL QUE GUANYA

Respecte a l'oposició, ha rebutjat la postura del candidat de Ciutadans, Toni Cantó, que no s'ha posat en contacte amb ell i s'ha "abraçat amb Compromís", alguna cosa que veu "una mica sorprenent". "Amb una certa realitat d'educació democràtica, el normal és que es cride a qui ha guanyat les eleccions, i a partir d'ací es pot començar una conversa", ha resolt.

En qualsevol cas, ha insistit que no té "cap mena de supèrbia ni en aqueix ni en cap aspecte" i ha mostrat el seu respecte a "les actituds de cadascun". També s'ha tornat a mostrar "preocupat per les declaracions d'alguns partits de la dreta i l'extrema dreta que volen d'alguna manera reviure vells conflictes que no tenen cap sentit en la societat valenciana".

Ha lamentat així la possibilitat que "el debat sobre el lideratge de la dreta acabe repercutint la vida democràtica de la Comunitat", alguna cosa que creu que "no tenen cap sentit". Per a evitar aquest escenari, ha cridat al fet que "no siga exaltada la confrontació per a veure qui està més enfront del govern i siga més difícil arribar a acords".

Sota aquest prisma, Puig ha advocat per la necessitat d'acords, però "no solament dins de l'espai progressista, sinó també fóra". "No podem estar sempre en campanya electoral i en crispació i confrontació", ha reivindicat, i ha sentenciat que si "aquests quatre anys han sigut positius, no podem tornar a ballar-la".

Destacats