Puig anuncia ajudes perquè els ajuntaments puguen treballar en projectes finançables amb fons europeus

Amb una inversió de 9 milions d'euros, aquest pla s'adaptarà a les diferents grandàries dels municipis

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, a Les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, a Les Corts

El govern valencià convocarà ajudes perquè els ajuntaments de fins a 20.000 habitants i les mancomunitats puguen contractar professionals amb la finalitat de conformar equips per a presentar projectes finançables amb fons europeus.

Amb una inversió de 9 milions d'euros, aquest pla s'adaptarà a les diferents grandàries dels municipis. Així, els de menys de 2.000 habitants rebran el suport tècnic a través d'equips contractats per les seues mancomunitats. Per a això es requeriran 184 professionals. En el cas dels ajuntaments d'entre 2.000 i 5.000 habitants, aquests podran contractar directament un tècnic, la qual cosa suposaria un total de 83 professionals. Finalment, en el cas dels consistoris d'entre 5.000 i 20.000 es podran contractar equips de dues persones directament per aquests ajuntaments. En aquest cas seria un màxim de 86 persones.

El Consell estima que seran necessàries 353 persones que a més d'ajudes als ajuntaments, també assessoraran les pimes de cada municipi perquè puguen accedir també als fons europeus. El programa es desenvoluparà per la Direcció General d'Administració Local, l'Oficina Valenciana per a la Recuperació i Labora.

Sobre aquesta convocatòria, el president Ximo Puig ha defensat la necessitat de captar fons europeus "malgrat aquells que estan fent tot el possible perquè la ciutadania no els tinga", ha criticat en al·lusió al PP. Per contra, ha apuntat com a objectiu que hi haja "grans empreses tractores" que ajuden a modernitzar els sectors productius valencians amb aquests diners.

Destacats