Puig anuncia ajudes per a les extraescolars i deduccions fiscals per a despeses de dentista, oculista i salut mental

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, afirma que "aquestes polítiques volen ajudar a viure millor a les famílies"

Guardar

Reunió de Ximo Puig amb l'equip redactor del programa del govern dels socialistes valencians
Reunió de Ximo Puig amb l'equip redactor del programa del govern dels socialistes valencians

Situar a les famílies "en el cor de l'acció política". Aquest és un dels principals objectius marcats pel PSPV-PSOE de cara a la pròxima legislatura. En aquest sentit, i coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Famílies aquest dilluns 15 de maig, el president de la Generalitat i secretari general socialista, Ximo Puig, anunciava ahir una sèrie de mesures sustentades en cinc blocs: suport al segon fill, educació, sanitat, habitatge, persones majors i dependència i transport, entre les quals destacaven les ajudes per a les extraescolars i les deduccions fiscals per a despeses de dentista, oculista i salut mental.

Unes polítiques que "volen ajudar a viure millor a les famílies" davant l'actual context marcat per la inflació, afirmava Puig, qui incidia en la finalitat de "reforçar el model de benestar abordant la conciliació i la baixa natalitat".

Entre les propostes més destacades anunciades pel líder socialista està la inclusió entre les deduccions fiscals les despeses de les famílies en oftalmologia i odontologia. És a dir, les ulleres i les despeses del dentista desgravaran en la declaració de la renda, així com els tractaments de salut mental i els costos derivats d'accidents. "En total serà un estalvi de fins a 500 euros a l'any", estima el president.

Gratuïtat en l'educació infantil

En aquesta mateixa línia, Puig detallava que "després d'implantar l'educació gratuïta de 2 a 3 anys, ara ampliarem la gratuïtat dels 0 als 2 anys, i crearem una línia específica d'ajudes per a cobrir les activitats extraescolars". Una mesura que tindrà un doble benefici: "la formació del menor i la conciliació de pares i mares".

A més, s'estendrà el programa Xarxa Llibres a Batxillerat, amb el que 465.000 alumnes tindran llibres gratis.

Famílies nombroses

El secretari general del PSPV-PSOE recordava que "a partir de la pròxima legislatura les famílies amb dos fills tindran tots els beneficis de les famílies nombroses", subratllant que "aquesta mesura beneficiarà a un milió de valencians, quatre vegades més que ara".

Gràcies a aquesta mesura les famílies tindran una deducció de 330 euros en la declaració de la renda i un tipus reduït al 4% de l'impost de transmissions patrimonials. En aquest sentit, Ximo Puig explicava que les famílies tindran "beneficis en beques menjador, un estalvi del 50% de la matrícula universitària, descomptes entre el 20 i el 50% en TRAM i Metrovalencia i accés preferèncial als habitatges socials i a les ajudes al lloguer".

La legislatura de l'habitatge

Precisament Puig definia la pròxima legislatura com la "legislatura de l'habitatge", avançant que "impulsarem una línia d'aval per a poder comprar el primer habitatge, la qual cosa facilitarà el finançament d'adquisició fins al 100% de la compra".

A més, anunciava "la posada en marxa d'un fons de l'IVF per al lloguer d'habitatge jove que finançarà la fiança, l'aval i l'assegurança de lloguer per als arrendataris menys de 35 anys".

Majors i dependents

Respecte a l'atenció a persones majors i dependents, el president avançava que "impulsarem un canvi de fons apostant per l'atenció als majors a casa i l'envelliment actiu". "Els nostres majors són una part fonamental de la societat i volem que puguen ser a la seua casa tant de temps com siga possible".

En la mateixa línia, assenyalava que "reforçarem l'atenció domiciliària i els serveis en residències i centres de dia, així com les ajudes a la conciliació de les famílies i a la reducció de jornada per a la cura de familiars".

Destacats