El PSPV-PSOE presenta una moció en tots els ajuntaments per a rebutjar la presència de condemnats per violència de gènere en les institucions

Guardar

La directora general de relacions amb Les Corts, Ana Belén Domínguez
La directora general de relacions amb Les Corts, Ana Belén Domínguez

El PSPV-PSOE presentarà una moció en tots els ajuntaments per a rebutjar la presència de condemnats per violència de gènere en les institucions o organismes públics, així com exigir la renúncia d'aquells que, actualment, ocupen responsabilitats públiques i que compten amb antecedents penals de violència sobre les dones. Així ho ha anunciat la sotssecretària general i d'Igualtat del PSPV-PSOE, Ana Domínguez, qui ha remarcat que "la voluntat dels i les socialistes és llançar un missatge clar a la societat de tolerància zero davant qualsevol atac contra les dones".

La moció del PSPV-PSOE rebutja qualsevol forma de violència contra les dones, i especialment aquella que atempta contra les seues vides de manera directa o indirecta, així com els nomenaments de persones que hagen sigut condemnades per violència masclista per a exercir responsabilitats públiques en institucions o organismes democràtics.

Domínguez ha recordat que "almenys 49 dones han sigut assassinades en 2022 a Espanya a les mans de les seues parelles o exparelles i l'últim mes de desembre, en aquest sentit, ha sigut el més cruent des de 2008": "Estem davant una situació d'emergència que requereix la implicació de tots i de totes. Les institucions han de ser les primeres a donar exemple".

Amb la moció, els i les socialistes valencians també sol·licitaran al Govern d'Espanya que revise el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere perquè introduïsca els canvis pertinents amb la finalitat de garantir la millora de la seua finalitat i la seguretat de les dones víctimes de violència.

Finalment, la dirigent socialista ha lamentat "el discurs negacionista de la violència de gènere per part de la ultradreta i el silenci còmplice d'altres formacions" i ha advertit "del perill que això suposa per a la nostra democràcia". "Els i les socialistes no anem permetre una reculada en drets, ni que aquesta xacra continue avançant davant la inacció d'altres partits. Per això, demanem el compromís de tots els partits en tots els ajuntaments", ha conclòs Domínguez.

Destacats