El PSPV-PSOE insta a reforçar l'Agència Tributària Valenciana com a instrument per a la lluita contra el frau fiscal

Guardar

Diverses empleades treballen a una oficina de l'Agència Tributària
Diverses empleades treballen a una oficina de l'Agència Tributària

El PSPV-PSOE ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en Les Corts amb la qual insta a reforçar l'Agència Tributària Valenciana com a instrument per a la lluita contra el frau fiscal en la Comunitat. La iniciativa anima a incrementar la dotació pressupostària i el personal inspector de l'ATV i proposa, a més, donar suport a les polítiques del Govern de Pedro Sánchez enfront del 'dúmping' fiscal entre comunitats autònomes.

El portaveu d'Hisenda del PSPV-PSOE en Les Corts, José Muñoz, ha destacat que "la política fiscal agressiva d'unes certes comunitats autònomes amplia la bretxa entre rics i pobres": "L'aprimament i deterioració dels serveis públics fonamentals a costa d'atraure grans patrimonis per la competència fiscal està generant una Espanya desigual i a dues velocitats, posant en perill el nostre Estat del Benestar", ha analitzat Muñoz.

En aquest sentit, el portaveu socialista d'Hisenda en Les Corts ha recordat que "aquesta situació s'agreuja en aquells territoris desfavorits per l'actual sistema de finançament autonòmic, com la Comunitat". Per això, Muñoz ha fet una crida a "reconéixer i agrair la gran labor de l'Agència Tributària Valenciana en la seua persecució del frau fiscal en territori valencià": "Des de 2017, les investigacions de l'ATV han permés recuperar 19 M€ relacionats amb l'Impost de Patrimoni i l'Impost de Successions i Donacions", ha puntualitzat José Muñoz.

Arxivat a:

Destacats