El PSPV-PSOE analitzarà aquest dilluns les al·legacions dels experts a la reforma del sistema de finançament

El secretari de Política Econòmica del PSPV-PSOE, José Antonio Pérez, recorda que la reforma del model és "vital per als valencians"

Guardar

Reunió de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV
Reunió de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del PSPV

El PSPV-PSOE analitzarà aquest dilluns l'informe elaborat per la comissió d'experts sobre la proposta del Ministeri d'Hisenda per a la reforma del sistema de finançament autonòmic entorn de l'indicador de la població ajustada. La trobada, que se celebrarà en el marc de la reunió setmanal de la Comissió Executiva Nacional (CEN) del partit, servirà per a conéixer les raons que han portat a recolzar aquest informe i debatre l'estratègia a seguir pels socialistes valencians per a accelerar la reforma del sistema i aconseguir una solució al deute històric.

En aquest sentit, el secretari de política econòmica del PSPV-PSOE, José Antonio Pérez, ha afirmat que "la reforma del sistema de finançament autonòmic és vital per als valencians i valencianes" i ha recordat que "amb la seua definitiva aplicació ha de permetre a la Comunitat Valenciana finançar en un mateix nivell que la resta d'Espanya els serveis sanitaris, educatius i socials sense necessitat d'endeutar-se". A més, ha qualificat d'"essencial" l'aprovació del nou model per a així "poder impulsar polítiques de creixement econòmic i el desenvolupament regional per a accelerar la recuperació econòmica i la creació d'ocupació de qualitat".

Així mateix, Pérez ha explicat que "Executiva del PSPV-PSOE debatrà l'estratègia a seguir i analitzarà les necessitats d'articular una solució transitòria per a aquest 2022 que permeta corregir la manca de recursos de la forma més urgent possible". "Aquesta acció permetrà reforçar la unitat de la societat valenciana davant el problema de l'infrafinançament i ens ajudarà a resoldre'l de manera definitiva", ha conclòs.

Destacats