PSPV i Compromís neguen els "obstacles" que indica Dalmau (Podem)

Guardar

reunion_botanic
reunion_botanic

Tant el PSPV com Compromís han desmentit ràpidament que les negociacions del Botànic II estiguen paralitzades i que existisquen certs obstacles com indica el síndic de Podem, Rubén Martínez Dalmau.

El sotssecretari general del PSPV i portaveu socialista en Les Corts, Manolo Mata, ha negat aquest dijous l'existència d'"obstacles" en les negociacions del Botànic II, com ha apuntat des de Unides Podem Rubén Martínez Dalmau, i ha assegurat que en l'última reunió hi ha hagut avanços "brutals" en tres dels sis eixos de l'acord programàtic.

Així s'ha pronunciat el socialista en declaracions als mitjans en Les Corts en ser preguntat per les paraules del síndic de Unides Podem en les quals ha indicat que en aqueixa negociació els qui estan posant "algun obstacle són justament el PSPV i Compromís, que no estan d'acord amb algunes de les mesures principals per a canviar la vida de la gent" que proposen ells, i ha lamentat la falta d'"altura de mires".

"Ell no estava en la negociació, ahir vam avançar moltíssim", ha subratllat Mata, que ha explicat que es van descartar algunes qüestions bé per impossibilitat econòmica o pressupostària o per incapacitat legal per a fer-les i les tres forces estaven d'acord. Per això, ha ironitzat assegurant que "potser és que hi ha un Podemos i, a més, el senyor Dalmau".

Per a Manolo Mata, "això va molt bé" i s'ha assumit des del minut un que Podem "hauria d'estar en el govern" i els seus negociadors "manifesten la seua intenció d'arribar a acords programàtics i estar en el govern". Així, ha incidit que no acaba d'entendre "aqueixa visió de les llums llargues i tales" a la qual ha al·ludit el síndic de Unides Podem.

Ha insistit que "no hi ha obstacles en les negociacions", sinó converses, i que si n'hi haguera hagut no continuarien negociant aquesta vesprada. Respecte a aqueixa nova trobada, el socialista ha manifestat la seua esperança en què s'acaben els tres punts restants, en els quals s'inclouen polítiques socials i fiscalitat, "el més problemàtic", i ha destacat que ja s'han vist els de feminisme, canvi climàtic i transició econòmica i serveis públics.

Preguntat sobre si creu que el dia 12 en la investidura aconseguiran el suport dels altres grups, ha indicat que així ho desitgen però la possibilitat de no tindre'l "està ací": "Tu vas a la investidura, la gent et vota o no et vota, volem que ens invisten, però pot ser que no". En tot cas, ha assenyalat que queden encara cinc dies fins a aqueix moment.

COMPROMÍS NEGA QUALSEVOL LÍNIA ROJA EN LES NEGOCIACIONS

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts i membre de l'equip negociador del nou Botànic, Mònica Álvaro, ha assenyalat que al seu grup li "agradaria moltíssim" conéixer el nom dels consellers del futur Consell abans del ple d'investidura del dia 12, encara que ha indicat que, "contràriament al que puga semblar, no hi ha línies roges".

Així s'ha pronunciat en declaracions als mitjans en Les Corts, en les quals també ha respost al síndic de Unides Podem, Rubén Martínez Dalmau, assenyalant que les converses "estan anant molt bé" i ell no està en elles. "Hi ha temps de sobres, queda una setmana per a la investidura i jo crec que anem a bona marxa i tindran un bon resultat", ha incidit.

Així mateix, ha assenyalat que en la taula de negociació aqueixes al·lusions a la "falta d'altura de mires" no s'han fet i s'està treballant "a bon ritme i amb bona cordialitat".

En la reunió d'aquest dimecres, ha incidit Álvaro, es va avançar "moltíssim" en el programa i també "una mica" en l'estructura del Consell, que hui es començarà a definir amb el nombre de conselleries i com quedarà el mestissatge, ha apuntat. "Ahir van eixir números i raonaments, hui els acabarem de buidar tots, esperem", ha agregat.

Ha assenyalat que encara no s'està en el 'qui' i ha assenyalat respecte a les reclamacions de les parts que l'objectiu és fer una estructura de govern que siga "la més profitosa possible".

Arxivat a:

Destacats