PSPV defensa la "gran labor" de Colomer, Compromís critica que "tire per terra" el turisme i UP demana fugir del "soroll"

Guardar

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer
El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer

La insinuació del secretari autonòmic de Turisme Francesc Colomer que podria plantejar-se dimitir si s'aprova la taxa turística ha generat diferents reaccions entre els grups que sustenten al Botànic: per al PSPV, són "declaracions que es queden ací" que no entelen la "gran labor" que exerceix; Compromís li ha criticat per "tirar per terra el valor" del turisme en la Comunitat Valenciana i Unides Podem ha demanat "tindre un debat basat en els arguments i no en el soroll".

Així s'han pronunciat el portaveu d'Hisenda del PSPV en Les Corts, Jose Muñoz; la síndica de Compromís, Papi Robles, i el diputat d'Unides Podem Ferran Martínez, representants dels tres grups que signen la proposta de la taxa turística.

Muñoz ha preferit "no comentar escenaris que no s'han produït" i ha valorat la "magnífica labor" de Colomer al capdavant de Turisme, al mateix temps que ha destacat el treball del grup parlamentari del PSPV d'aconseguir acords amb els seus socis en una "situació tan complexa". "Conciliar polítiques per a fomentar i dinamitzar l'economia és l'ADN del Botànic que ha funcionat aquests anys i continuarà funcionant", ha assegurat.

Preguntada si trobaria a faltar a Colomer si dimitira, Robles ha asseverat que "no trobarà a faltar a un secretari autonòmic que tire per terra el valor del turisme" de la Comunitat Valenciana. "Colomer diu que Roma pot tindre taxa turística i, en canvi, que si la posàrem a València o el País Valencià estaríem posant en risc el turisme. Jo confie molt en la nostra naturalesa", ha remarcat, i ha asseverat: "Quan escolte afirmacions així per part del secretari autonòmic de Turisme em preocupe".

Martínez, per part seua, ha criticat que "quan un es planteja aquestes qüestions, o dimiteix o no dimiteix, però no ve a dir que és un escenari que contempla". Així, li ha instat a "dedicar-se a resoldre" la situació del personal de Turisme, que està "en peus de guerra" i ha demanat "un debat basat en arguments i no en jugades d'efecte", al mateix temps que li ha instat a "no exacerbar els ànims".

Destacats