El PSPV defensa que és "el partit que més aposta per la igualtat real a través de les universitats públiques"

Guardar

Universitat de València
Universitat de València

El secretari de Ciència, Investigació i Universitats del PSPV-PSOE i diputat en Les Corts, Pedro Ruiz, defensa que "el PSPV-PSOE és el partit que més ha apostat per garantir la igualtat real d'oportunitats a través de les Universitats Públiques".

Així ho ha manifestat Ruiz Castell en un comunicat, en resposta a les crítiques del diputat del PP Luis Martínez, que ha qualificat d'"aixecada de camisa" que la Generalitat convoque les beques per al transport de l'alumnat universitari amb el curs ja finalitzat.

El parlamentari socialista ha remarcat que el Consell "està fermament compromés amb l'educació pública com a base de la igualtat real d'oportunitats" i, per això, ha detallat, que "aquest tipus d'ajudes estan pensades per a limitar l'impacte que aquestes despeses suposen a les economies familiars i de garantir una vertadera igualtat d'accés als ensenyaments universitaris amb independència del lloc de residència".

Ruiz Castell ha retret que el PPCV critique el caràcter d'aquestes ajudes, "que beneficien anualment a més de 20.000 estudiants i compten amb un pressupost pròxim al mig milió d'euros". A més, ha remarcat que "de 2015 a 2020, l'augment de la inversió en beques s'ha duplicat".

"Per sort, l'època en què els estudis universitaris es van convertir en un luxe a l'abast d'uns pocs va acabar quan el Consell de Ximo Puig va guanyar les eleccions", ha apuntat Ruiz Castell, que ha assegurat que "aquest govern ha treballat i continua treballant en un moment molt complicat per a ampliar l'abast de les ajudes i garantir l'accés en igualtat al sistema universitari".

A més, ha exposat que el PSPV-PSOE ha demostrat en nombroses ocasions quin és el seu model d'Universitat: "Mentre que el PP va augmentar les taxes i va encarir l'educació pública, fent de les universitats públiques valencianes unes de les més cares d'Espanya, nosaltres hem apostat per una universitat accessible per a tota la població, reduint en més de 250 euros el cost anual de les matrícules universitàries.

"Volem una universitat pública, que siga accessible per a tots i totes. Creiem que és el millor espai per a fer efectiva la igualtat d'oportunitats. Es tracta d'un dret fonamental que hem de garantir", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats