El PSPV acusa el PP de "mentir i ocultar la realitat" de suprimir l'impost de successions

Guardar

Reunió Direcció Grup Socialista
Reunió Direcció Grup Socialista

El portaveu adjunt del PSPV-PSOE a Les Corts, Arcadi España, ha acusat hui el Partit Popular de "mentir i ocultar la realitat" de suprimir l'impost de successions i ha explicat que "amb aquesta decisió beneficien a 24.000 rendes altes i perjudiquen més de 5 milions de valencians i valencianes". Així s'ha manifestat España després de la reunió de direcció del Grup Parlamentari Socialista en la qual els i les socialistes valencians han instat a Mazón i a la ultradreta a "començar a treballar i gestionar, no fa falta que continuen esperant i creant sobresaltats cada dia per a no començar a governar".

En aquest sentit, el dirigent socialista ha explicat que "el Partit Popular està enganyant la gent" i ha subratllat que "han de dir clarament que el que volen és reduir-los els impostos a les rendes més altes de la Comunitat Valenciana". A més, España ha recordat que "l'impost de successions només el paguen 24.000 valencians i valencianes" i ha remarcat que "la seua supressió suposa un forat en les arques de la Generalitat de 350 milions d'euros": "Tot el que deixen de recaptar es traduirà en retallades en els serveis públics fonamentals com són l'educació, la sanitat i els serveis socials".

Així mateix, España ha assenyalat que "des del Grup Socialista continuarem treballant i presentant iniciatives en defensa d'un sistema tributari just i progressiu" i ha indicat que "l'ofensiva que ha començat la Generalitat en contra de la progressivitat fiscal tindrà conseqüències directes en la vida i el dia a dia dels valencians i valencianes". "El debat no pot ser impostos si o impostos no, el debat és si haurà Estat de Benestar o no", ha indicat.

INICI DE CURS

D'altra banda, respecte a l'inici de curs escolar el portaveu adjunt del PSPV-PSOE en Les Corts, Arcadi España, ha alertat que "estem davant el pitjor inici de curs des de fa molts anys" i ha instat el Consell a "demanar disculpes a les famílies i a la classe educativa per no haver sabut gestionar". A més, España ha recordat que "el que volem els valencians i valencianes és normalitat a l'hora de començar les classes i també a l'hora que els professors i professores puguen triar un lloc on desenvolupar el seu treball": "L'inici de curs ha sigut un complet caos, han de treballar més i millor".

VALENCIÀ EN EL CONGRÉS

Finalment, respecte a la decisió de què es puguen parlar les llengües cooficials en el Congrés dels Diputats Arcadi España ha celebrat la decisió i ha apuntat que "els únics que tenen problema amb el valencià són els dirigents del Partit Popular": "Ara el Congrés s'assembla més a l'Espanya real".

Amb això, Espanya ha assenyalat que "els valencians no tenim cap problema amb la nostra llengua, estem còmodes parlant castellà i valencià" i ha instat "els dirigents del Partit Popular i VOX que també poden parlar el valencià en Les Corts, que sembla que algun dirigent s'oblida".

Destacats