Primera reunió de les tres forces del futur Botànic II: "Enormement satisfactòria"

Ximo Puig, Mònica Oltra i Rubén Martínez Dalmau s'han reunit aquest matí en les Corts per a iniciar les negociacions per a la formació de govern i anuncien la continuïtat d'Enric Morera

Guardar

Negociaciones botanic oltra puig dalmau-8
Negociaciones botanic oltra puig dalmau-8

Les tres forces protagonistes del primer Botànic i del futur segon, s'han reunit aquest matí en les Corts per a iniciar les negociacions. Aquesta trobada a tres es produeix després que la representant de Compromís, Mònica Oltra, i el d'UP-EUPV, Rubén Martínez Dalmau, es reuniren amb el probable futur President socialista, Ximo Puig. El principal anunci de la reunió ha sigut la repetició d'Enric Morera com a President de les Corts.

El primer a arribar ha sigut Dalmau, acompanyat del síndic de Podem Antonio Estañ, per a seguir-li Oltra i, finalment, Puig. Amb una alta expectació dels mitjans de comunicació, els tres candidats han posat per a la premsa abans d'asseure's i disposar-se a iniciar la reunió.

La trobada ha sigut breu, però "positiu". Els tres candidats han iniciat una ronda de declaracions per a anunciar els avanços. Tots han coincidit que, en el context d'Eleccions Municipals i Europees, no és necessari 'córrer'. Per això, s'han donat dues setmanes per a continuar amb les reunions. És a dir, el calendari 'oficial' de negociacions per al Botànic II començaran després de conéixer els resultats del 26M.

Puig ha sigut el primer a parlar a la premsa després de la trobada, que ha assenyalat la "voluntat inequívoca" de repetir la fórmula de govern de coalició. Seguidament, ha anunciat la "línia de continuïtat en la Presidència" de les Corts, per la qual cosa Enric Morera tornarà a moderar l'hemicicle valencià.

A diferència de 2015, Puig ha assenyalat que la "pretensió" és que la configuració de la Mesa siga "definitiva". Així, dijous que ve, que arranca la X Legislatura amb la constitució de les Corts, podria veure's ja la configuració definitiva de la Mesa, almenys del bloc d'esquerres.

Sobre aquest assumpte, Oltra ha assenyalat que Compromís "no havia fet cap declaració" sobre la temporalitat o no en la Mesa, després del que ha assegurat que l'opció plantejada hui era la "posició inicial i final".

Per al candidat d'UP-EUPV la reunió "ha sigut enormement satisfactòria": "La majoria de progrés farà un govern de progrés". La formació cobrarà un nou protagonisme enguany després d'anunciar, ja abans de les eleccions, la seua intenció de ser una part "activa" del Botànic II, i no un suport extern com ho va ser en 2015.

Destacats