El preu dels lloguers en vigor es congelarà durant sis mesos per a evitar pujades

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha fet aquest anunci després de la reunió de l'últim Consell de Ministres de l'any

Guardar

Habitatge en lloguer
Habitatge en lloguer

El preu dels lloguers haurà de mantindre's per decret durant sis mesos. Aquest ha sigut l'anunci sobre aquest tema que ha fet públic el president el Govern, Pedro Sánchez, amb l'objectiu d'evitar que als inquilins els apugen el preu dels lloguers, alguna cosa que es congelarà.

Sánchez ha comparegut davant els mitjans de comunicació per a fer balanç de l'any després de l'últim Consell de Ministres i anunciar un paquet de mesures que tindrà un impacte d'uns 10.000 milions d'euros i combinarà l'extensió d'algunes iniciatives que ja estan en marxa amb l'adopció d'unes noves.

Quant al preu dels lloguers, aquest és un tema que ha sigut fonamental en la negociació entre Yolanda Díaz, vicepresident del Govern, i Pedro Sánchez. L'acord consisteix a prorrogar els lloguers vigents que vagen a expirar en els pròxims sis mesos, la qual cosa impedeix que els inquilins que vagen a signar un nou contracte patisquen el lliure increment del preu per part del caser.

A més, es prorroga el límit al 2% per a l'actualització dels lloguers. La congelació de lloguers ha sigut una de les demandes fonamentals d'Unides Podem dins de les negociacions d'aquest tercer paquet de mesures i ha sigut el principal escull per a tirar avant el nou decret.

"En la negociació del nou escut social, hem estret molt per a limitar la pujada dels lloguers, augmentar el descompte al transport públic i per al xec per a la cistella de la compra. Els poders mediàtics ho diuen "soroll". Nosaltres: "millorar la vida de la gent", ha escrit en Twitter el portaveu d'Unides Podem en el Congrés, Pablo Echenique.

Altres mesures que ha anunciat el dirigent de l'Executiu són l'eliminació de les ajudes de 20 cèntims per litre de gasolina (a excepció dels transportitstas), l'aprovació d'un xec de 200 euros a les famílies més vulnerables i la pròrroga de la rebaixa fiscal de la llum i el gas, així com la gratuïtat del transport de rodalia.

 

Destacats