Salomé Pradas destaca "la voluntat del Consell per conciliar la preservació del medi ambient amb el desenvolupament d'infraestructures estratègiques"

La titular de Medi Ambient ressalta "l'aposta per una logística eficient i sostenible per a ser referents en el sud d'Europa" en una conferència en la Universitat Catòlica de València

Guardar

Salomé Pradas en la conferència que ha impartit en la UCV
Salomé Pradas en la conferència que ha impartit en la UCV

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha destacat "la voluntat del Consell per conciliar la preservació del medi ambient amb el desenvolupament d'infraestructures estratègiques".

Així ho ha manifestat la consellera en la conferència que ha impartit en la Universitat Catòlica de València (UCV) titulada 'Per un desenvolupament econòmic sostenible', en el marc de la Càtedra Pavasal d'esta universitat.

Per a Salomé Pradas, "des de la sostenibilitat es pot, també, impulsar el desenvolupament i la competitivitat de la nostra terra mentre s'impulsen mesures per a fomentar l'activitat econòmica que garantisquen un futur d'oportunitats en la Comunitat Valenciana".

La titular de Medi Ambient s'ha referit a l'exemple dels 22 parcs naturals, que "a més d'espais d'incalculable valor ecològic i ferramentes essencials per a fomentar una major consciència ambiental, poden generar riquesa i prosperitat per si mateixos".

Per això, "estem articulant polítiques per a impulsar el turisme de naturalesa, responsable i respectuós amb el medi ambient, la qual cosa és sinònim de creació d'ocupació verda i creixement econòmic sostenible", ha matisat.

De manera paral·lela, la consellera ha ressaltat "la nostra aposta per les infraestructures estratègiques i per una logística eficient i més sostenible, ja que la Comunitat Valenciana disposa d'un gran potencial en este sector de manera que, si obrem amb intel·ligència i decisió, podem convertir-nos en la principal plataforma logística del Mediterrani i en referents a Europa".

En este sentit, ha destacat el desenvolupament d'infraestructures clau com el Port València, el Corredor Mediterrani, el Corredor Cantàbric-Mediterrani i la futura estació intermodal de Sagunt. Pradas també ha fet referència als grans projectes de mobilitat que s'impulsaran esta legislatura, com l'eix de la ceràmica a Castelló, l'autovia de la Vega (CV-95) o les millores en la CV-60 a la província de València.

Aigua, un bé estratègic

La consellera ha dedicat un espai de la intervenció a l'aigua. Després de recordar la importància d'este recurs, ha volgut valorar que "en la Comunitat Valenciana som especialistes a aprofitar cada gota i, per això, reutilitzem el 40% de l'aigua de tota Espanya".

D'altra banda, ha incidit en el fet que l'objectiu és "que l'aigua arribe a les nostres llars en qualitat i quantitat suficient i que els nostres sectors productius compten amb este bé, com a tractors d'ocupació i desenvolupament de la nostra Comunitat".

"Una missió que es complica en l'actual context de sequera i canvi climàtic", per la qual cosa ha advocat "per la necessitat d'un pacte nacional de l'aigua que aborde les qüestions de fons que afecten el desequilibri hídric territorial".

Una administració menys burocràtica

Finalment, la titular de Medi Ambient ha volgut posar el focus en la missió de construir una administració menys burocràtica. D'esta manera, ha explicat que "per a eixe creixement responsable i compromés, hem de comptar amb una administració més àgil i desenvolupar un urbanisme amb menys burocràcia". Un camí que ha considerat que s'inicia amb el Pla Simplifica que afecta la Conselleria i modifica "els tràmits administratius per a evitar duplicitats innecessàries, minorant càrrega burocràtica sense descurar la seguretat jurídica de tots els procediments".

Destacats