El PP sol·licitarà a Educació els informes que demostren que el Botànic "no va modificar, ni va testar la plataforma informàtica per a previndre els errors"

Guardar

Beatriz Gascó
Beatriz Gascó

La portaveu d'educació del GPP, Beatriz Gascó, ha anunciat la sol·licitud, a través de Les Corts, de diverses preguntes i sol·licituds de documentació a Educació, "per a conéixer si a la plataforma informàtica per a l'adjudicació de places del professorat se li havien fet les modificacions necessàries perquè les adjudicacions s'efectuaren sense errors".

Gascó ha assenyalat que "Educació està esmenant els despropòsits de l'anterior Consell. Va haver-hi una absència total de planificació i una plataforma informàtica obsoleta, que no es va voler actualitzar i que ha provocat les incidències en l'adjudicació".

En aquest sentit, Gascó ha afirmat que "sabent que hi havia novetats estatals i autonòmiques que afectaven el procés d'adjudicació, els anteriors gestors van ser incapaços d'introduir aquestes qüestions, que afectaven milers de docents en la plataforma, malgrat els advertiments dels informàtics, ni van realitzar un control de qualitat en una plataforma vella en la qual s'anaven a introduir milers de persones noves".

"No es va fer cap previsió i, davant aquesta situació, volem preguntar sabent la data de tramitació del cos de tècnics a secundària i les dates en les quals es va acabar el procés d'estabilització d'interins: es va fer alguna planificació per part del Consell per a la introducció d'aquests nous paràmetres en la plataforma? Hi ha alguna acta d'aquestes reunions? Hi ha algun informe tècnic de l'afectació de la introducció d'aquests nous paràmetres en la plataforma? En cas que no s'hagen introduït les noves dades que se'ns indique", ha afegit.

La diputada popular ha afirmat que "també volem saber des del grup popular si es va fer un testatge previ per a garantir el correcte funcionament de la plataforma pel volum de persones amb les quals s'anava a treballar, una plataforma que estava obsoleta, tal com li van comunicar els tècnics a la consellera Tamarit i al secretari autonòmic; però tots dos van dir que no era prioritari el seu canvi. I ara estem veient les conseqüències de treballar amb una plataforma obsoleta, que es van negar a substituir".

Beatriz Gascó ha volgut agrair el nou equip el seu "esforç ingent per a solucionar els problemes que s'han trobat. Si hi haguera hagut una bona planificació, una bona gestió i un correcte funcionament de la plataforma informàtica, fent les coses dins del termini i en la forma escaient, no haguérem hagut de patir aquestes conseqüències".

Compromís i PSPV

La diputada popular també ha replicat a les crítiques del diputat de Compromís, Gerard Fullana. "Demostra les seues presses per voler guanyar protagonisme en el seu grup parlamentari dient barbaritats i afirmant fins i tot el contrari del que declara el seu sindicat de capçalera. A Fullana cal recordar-li que no tot val en política, hi ha límits, no pot guanyar notorietat a base de falsedats i calumniar a persones. Hauria de tindre prudència o la seua carrera política no arribarà tot el lluny que ell espera. A més de poca ètica demostra un desconeixement absolut en matèria educativa".

A més, també s'ha referit a les afirmacions de la diputada socialista María José Salvador. "Són les persones que estaven a càrrec d'aquests procediments fins fa poc més d'un mes, els qui han d'explicar per què han permés tindre una plataforma totalment obsoleta, que sabien que no anava a funcionar, amb el volum de noves places. Haurien d'explicar per què no van voler actualitzar-la, per què no van voler fer proves de funcionament, per què no van fer reunions de coordinació, per què van marxar sense fer un traspàs amb el treball que hi havia en la direcció general de personal docent. Per descomptat si algú ha de parlar d'irresponsabilitats és el Botànic i es demostrarà amb la documentació a la mà, no amb la demagògia a la qual ens té acostumats la senyora Salvador".

Arxivat a:

Destacats