El PP presentarà una esmena perquè els pressupostos autonòmics contemplen una partida per als 'bous al carrer'

El Grup Popular vol triplicar les ajudes a aquest sector després que Puig "no haja posat ni un euro" per a l'any vinent

Guardar

Un home va resultar ferit per l'agafada d'una vaquilla a Port de Sagunt
Un home va resultar ferit per l'agafada d'una vaquilla a Port de Sagunt

El portaveu de Justícia popular en Les Corts, José Císcar, ha anunciat que el Grup Popular presentarà una esmena als pressupostos perquè s'incorpore una partida pressupostària de 36.000 euros destinada a ajudar al sector dels "bous al carrer".

Císcar ha criticat que Puig "s'haja oblidat d'aquest sector tan important i arrelat en els municipis de la Comunitat Valenciana" i ha afirmat que el Consell "ha esborrat dels pressupostos qualsevol ajuda al sector".

"Des del GPP no ho permetrem i volem que es tripliquen les ajudes que se'ls van donar en 2020 i que es passe de 12.000 a 36.000 euros i esperem que aquesta esmena siga secundada per tots els grups de la cambra i siga una realitat en els pressupostos del pròxim any", ha assenyalat Císcar. Així, el diputat popular ha assegurat que "és fonamental que s'ajude a tot el sector dels "bous al carrer" que encara està patint les conseqüències derivades de la pandèmia. No podem permetre que un sector, tan arrelat als nostres costums i a molts municipis de la Comunitat Valenciana, haja sigut oblidat per aquest Consell".

Inversions promeses en Justícia que mai es compleixen

D'altra banda, el portaveu de Justícia del GPP ha criticat que Puig i la consellera Bravo presumisquen d'un nou model valencià de justícia quan en l'ordre social i civil ja estan posant assenyalaments per a l'any 2024. "Hi ha persones vulnerables que per a poder exercir drets bàsics reconeguts per la Justícia han d'esperar tres anys. Si aqueix és el model, no el volem", ha afirmat el diputat popular.

Císcar ha assegurat que "hi ha infraestructures, que segons les promeses del president Puig, haurien d'estar acabades en 2020 com és el cas dels palaus de Justícia d'Alzira, Sueca i la remodelació del d'Orihuela. En 2021 Llíria, Gandia i Torrent i a principis de 2022 la Ciutat de la Justícia d'Alacant. Hui dia, ni una sola d'aqueixes infraestructures està iniciada".

Quant a la política d'interior, José Císcar li ha recordat que la consellera de Justícia "ha aconseguit que quatre sindicats en les antípodes s'unisquen per a convocar una manifestació al Palau per l'Ivaspe. Una cosa inaudita. L'Ivaspe està paralitzat i sumit en un caos. Això provoca que policies locals amb les oposicions aprovades no puguen desenvolupar la seua funció perquè el curs bàsic està paralitzat".

Destacats